Hoppa till huvudinnehållet

Nattlig stöld från Mårbacka – ekonomisk smäll för gården: ”Blir bestört”

Publicerad:
Irene Henriksson är intendent på Mårbacka, där trädgårdstraktorer och en släpkärra nu har stulits.
Irene Henriksson är intendent på Mårbacka, där trädgårdstraktorer och en släpkärra nu har stulits. Foto: Lena Richardson

Natt mot söndag utsattes Mårbacka för stölder.

Från gården stals bland annat två traktorer.

– Vi är bestörta, säger intendent Irene Henriksson.

I en Facebook-grupp för Östra Ämterviksborna lämnade Irene Henriksson, intendent på gården, beskedet att Mårbacka utsattes för en stöld i helgen.

Det hela ska ha inträffat under natten mellan lördag och söndag.

Två trädgårdstraktorer och en släpkärra har stulits.

– Det hindrar oss i den dagliga verksamheten, skötseln av Mårbacka. Vi använder de här grejerna dagligen, så det blir lite: ”Vad ska vi göra nu?”, säger Irene Henriksson, intendent på Mårbacka minnesgård.

”Men det kryllar inte av de här traktorerna, de är inte lätta att få tag i, så man får gärna hålla utkik efter dem”, säger Irene Henriksson
”Men det kryllar inte av de här traktorerna, de är inte lätta att få tag i, så man får gärna hålla utkik efter dem”, säger Irene Henriksson Foto: Irene Henriksson

– Det finns ju alltid lösningar och fler traktorer att få tag i, men vi får börja leta efter nya grejer. Mest bestört blir jag ändå över att folk inte bara låta saker vara där de hör hemma, fortsätter hon.

”Förstås ett ekonomiskt avbräck”

Stölden är polisanmäld och ortsborna har uppmärksammats på det hela via Facebook. Efterlysningen har åtminstone hittills varit förgäves.

– Troligen är grejerna redan långt borta. Men det kryllar inte av de här traktorerna, de är inte lätta att få tag i, så man får gärna hålla utkik efter dem, säger Irene Henriksson, som i jobbet på Mårbacka fått handskas med stölder på gården sedan tidigare.

– 2020 hade några brutit sig in i cafét och butiken. De tog våra telefoner och datorer. En liten kontantkassa fick de med sig också. Inte mycket pengar, men det blev kostsamt då också.

Även denna gång blir det förstås också ekonomiskt kännbart.

– Sedan blir det förstås ett ekonomiskt avbräck. Pengar vi hade behövt till annat i dessa tider. Vi har en inköpslista som vi nu säkert kommer få prioritera om. Jag tycker synd om dem som beter sig så här.

Vet du mer?

Tips kan lämnas direkt till polisen på 114 14 eller via Mårbacka gård på 0565-31027.

Registreringsnummer på traktorerna är GMK172 och MCF172. Släpkärran har NAD13T.

Artikeltaggar

Brott & blåljusMårbackaMårbacka minnesgård

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.