Hoppa till huvudinnehållet

Mack i Välsviken som inte ska sälja bensin och diesel sågas

Publicerad:
Givetvis skall man satsa på framtidens drivmedel, men i så fall i kombination med bensin och diesel för att sedan fasa ut de gamla drivmedlen om fem till tio år, skriver ”Besviken OK Värmland-medlem”.
Givetvis skall man satsa på framtidens drivmedel, men i så fall i kombination med bensin och diesel för att sedan fasa ut de gamla drivmedlen om fem till tio år, skriver ”Besviken OK Värmland-medlem”.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Flera insändarskribenter är kritiska till OK Värmlands framtida drivmedelsanläggning i Välsviken.

OK:s satsning på Karlstads största stadsdel

Det är med besvikelse jag kan konstatera att den efterlängtade bensinmacken i Välsviken blir en mack som inte säljer den bensin och diesel som de flesta bilar faktiskt drivs med i dag. Det låter ju bra att man satsar på Karlstads största stadsdel Kronoparken, men jag tvivlar på att kundunderlaget för vätgas, HVO-diesel och el är större här än på något annat område i staden.

Givetvis skall man satsa på framtidens drivmedel, men i så fall i kombination med bensin och diesel för att sedan fasa ut de gamla drivmedlen om fem till tio år.

Vore väldigt intressant att få veta vad de konkurrerande bensinbolagen hade kunnat erbjuda i fråga om utbud, och som ratades av kommunen.

Besviken OK Värmland-medlem

***

Varför enbart serva tung trafik och elbilar?

Läste om etableringen som sker i Välsviken med byggvaror, snabbmat och bensinstation och blir förvånad över vad de styrande på OK säger. Kronoparken är ju tydligen ett av Karlstads största bostadsområden. Varför riktar då OK in sig på att serva tung trafik och elbilar i första hand? Inga fossila bränslen. Jojo. Hur många sådana kunder tror ni det bor på det området? Har inte sett varken många elbilar eller lastbilar hos de boende där. Bor nämligen själv i närområdet. Konstigt är det, tycker jag.

ReDep

***

De andra förslagen måste ha varit usla

En mack utan butiksförsäljning som inte säljer bensin eller diesel. Om detta var det vinnande förslaget för etablering på Välsviken så måste de andra förslagen ha varit mycket dåliga.

Johan

***

SVAR DIREKT: Att investera i det som ska bort är inte försvarbart

Jag har stor förståelse för era synpunkter men vår bransch står inför stora förändringar, vår huvudprodukt som är bensin/diesel ska fasas ut.

Att i det läget investera i det som ska bort är tyvärr inte försvarbart. Vi behöver helt koncentrera oss på omställning. Då pratar vi om nya drivmedel såsom biogas, vätgas, HVO100 samt laddning. Vi är i dagsläget störst i Värmland på alternativa bränslen och kommer kämpa för att vara en del av omställningen. För Er alla som bor på Kronoparken så får vi hänvisa till våra andra anläggningar i Karlstad men kanske främst den som ligger närmast på Höjdgatan, för att kunna tanka fossila bränslen. Något som vi kommer att tillhandahålla under lång tid framöver.

När vi öppnar vår anläggning på Välsviken under 2024 kommer bilflottan se helt annorlunda ut.

Stefan Särnehed

Verkställande direktör

OK Värmland

Artikeltaggar

InsändareOK VärmlandVälsviken