Hoppa till huvudinnehållet

Snälla, sluta kör street racing på Rudsvägen!

Publicerad:
”Många är vi som reagerar på detta och det borde vara hyggligt lätt att stävja med fartkamera eller gupp i vägen, kanske en kombination”, skriver insändarskribenten.
”Många är vi som reagerar på detta och det borde vara hyggligt lätt att stävja med fartkamera eller gupp i vägen, kanske en kombination”, skriver insändarskribenten. Foto: NWT Arkiv

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Då var det helg igen, eller bara en vanlig vardagskväll, eller dagtid vilken dag som helst faktiskt. Rudsvägen Karlstad, i folkmun ”Russvägen”. Hur fort kan man köra sin BMW, Mercedes eller Audi mellan bostadshusen?

Här korsar mängder av barn, djurägare, gamla människor, unga människor, människor som motionerar, onyktra människor, bussresenärer som kliver av och på, likaså taxikunder samtidigt som det är fullkomligt streetrace i båda riktningar. Här lever vi som i symbios med racingkulturen. Efter ett ställ i rondellen vid mackarna laddar man tillbaks mot centrum i säkert upp mot 100 kilometer i timmen och gärna på fel sida refugen för att nå centrum och sen tillbaks, igen! Säkert en maxad känsla men ack så farligt och en total brist på konsekvenstänkande och taktkänsla.

Många är vi som reagerar på detta och det borde vara hyggligt lätt att stävja med fartkamera eller gupp i vägen, kanske en kombination. Någonting bör göras innan det sker en tragisk olycka på Rudsvägen.

Russvägen 7

Artikeltaggar

FortkörningInsändareRudsvägenTrafiksäkerhet