Hoppa till huvudinnehållet

Hundrastgård flyttas – ska göra plats för nytt bostadsområde

Publicerad:
Hundrastgården på Sandbäcken försvinner.
Hundrastgården på Sandbäcken försvinner. Foto: Lisa Olaison

Hundrastgården på Sandbäcken flyttar till Lamberget till hösten. Området där hundgården ligger idag ska på sikt bli ett nytt bostadsområde.

I november kommer kommunen att förbereda marken för det nya området i Klara som kommer att innefatta 250 nya bostäder.

Hundrastgården på området kommer därför att tas bort för att sedan byggas upp på nytt på Lamberget.

Den nya hundrastgården kommer att ligga i området Leret, den obebyggda plana yta som ligger intill Hammaröleden, i höjd med gång- och cykelbanan som länkar samman Herrhagen och Lamberget. Kommunen röjer redan nu bort sly på området.

I början av november tas Hundrastgården bort. Det innebär att det inte kommer att finnas någon hundrastgård under en övergångsperiod.

– Förhoppningen är att vi ska få till en smidig övergång, men det kommer att bli ett glapp som vi ska göra allt för att det ska bli så kort som möjligt. Vi kommer återbruka delar av det nuvarande staketet på nya stället, men vissa delar har vi beställt och är lite beroende av att de levereras i tid, säger Marianne Fröding, samordnare på teknik- och fastighetsförvaltningen.

Artikeltaggar

Bostad och byggenDjur och naturHundrastgårdLambergetMarianne FrödingSandbäcken

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.