Hoppa till huvudinnehållet

Insatsstyrkan slog till mot adress i Värmland – man misstänks för vapenbrott

Publicerad:
Patruller och insatsstyrkan slog till i Nykroppa. Bilden är en genrebild.
Patruller och insatsstyrkan slog till i Nykroppa. Bilden är en genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

Polispatruller och insatsstyrkan slog under tisdagen till mot en adress i Nykroppa, Filipstads kommun. Efter en husrannsakan i bostaden hittades ett vapen.

Insatsen skedde vid 20-tiden under tisdagskvällen.

– Patrull beordrades till adressen med anledning av ett misstänkt vapenbrott. Insatsstyrkan beordrades också dit och fick kontroll på en man innan husrannsakan kunde ske, säger Emil Häger, stationsbefäl vid polisen i Karlstad.

Vid husrannsakan hittades ett modifierat luftgevär.

– Luftgevär med högre utgångshastighet är licenspliktiga, och den licensen hade inte den misstänkte. Dessa luftgevär kan vara mycket farliga.

Anledningen till att även insatsstyrkan fick ingripa var för att polisen inte visste vad det rörde sig om för typ av vapenbrott.

– Har man gott om tid vid ett ärende ska man inte riskera att vare sig patrull eller andra blir skadade. Då är det bättre att kalla in personal med kompetens att ta hand om personer på ett säkert sätt.

En man i 70-årsåldern misstänks nu för vapenbrott. Mannen frihetsberövades inte.

Artikeltaggar

Brott & blåljusNykroppaPolisenVapenbrott

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.