Allt du behöver veta inför kvällens returmöte

Publicerad:
Skellefteås assisterande coach Pierre Johnsson höjer ett varningens finger för Färjestads revanschsug i afton. Foto: OLA WESTERBERG

Räkna med ett rejält revanschsuget Färjestad ikväll när pucken släpps i Löfbergs Arena. Skellefteå är förberett på en tuff kamp. Här är allt du behöver veta inför matchen.

Läget i Färjestad

Samtliga spelare (förutom de långtidsskadade backarna Jens Westin och Mikael Wikstrand) var på is och tränade under Färjestads gemensamma pass på onsdagsförmiddagen. Tomas Mitell sa då att alla som tränat är tillgängliga att tas ut till returmötet mot Skellefteå.

Efter träningen samlades laget vid ena sarghörnet och fick höra coachen säga att ”nu har vi tjurat färdigt”.

En del förändringar i kedjorna är att vänta ikväll.

– För att se om vi kan hitta ny inspiration, ny energi och medstuds. Jag sa till dem att arbetsinsatsen både mot Linköping och 45 minuter mot Skellefteå har jag inga problem med. Det är vi nöjda med, men det går ut på att vinna och göra fler mål än motståndaren och det lyckades vi ju inte med. Sen var det inte tafatt eller blekt tycker jag, men det blir tyvärr så ibland, sa Mitell på onsdagen.

Hur tränade då Färjestad?

Jo, på träningen igår matchades Michael Lindqvist ihop med Linus Johansson och Marcus ”Lilliz” Nilsson, Daniel Viksten parades ihop med Victor Ejdsell och Oscar Lawner. Henrik Björklund, Marcus Westfält och ”Peppe” Lundh körde tillsammans liksom Per Åslund, Remi Elie och Joakim Nygård.

Räkna även med ny PP-lineup.

Läget i Skellefteå

Medan samtliga spelare verkar vara friska och krya i Färjestad är läget annat i Skellefteå. Lagets hjälte från tisdagskvällen, målvakten Linus Söderström, är ett stort frågetecken inför kvällen. Tidningen Norran skriver att han är skadad, och redan på onsdagen bekräftade klubben för Norran att Söderström inte var med på lagets resa mot Värmland.

Även Tom Kühnhackl stannade hemma, och han lär inte ansluta till laget senare under bortaturnén heller.

Skellefteås assisterande tränare Pierre Johnsson säger till klubbens sajt, att laget räknar med ett riktigt revanschsuget Färjestad.

– Det blir viktigt att förstå hur de tänker på matchen. Fått stryk med 6-0, de kommer komma ut med en jäkla fart så det gäller att vi möter upp det och startar matchen som vi gjorde nu senast.

En arg Linus Johansson är en giftig Linus Johansson. Håll span på honom ikväll!
En arg Linus Johansson är en giftig Linus Johansson. Håll span på honom ikväll! Foto: OLA WESTERBERG

Spelare att hålla koll på

Jonathan Pudas: Poängkung i SHL såhär långt, och det är ingen slump. Var otroligt vass mot Färjestad senast.

Oscar Möller: Livsfarlig i powerplay, en spelform Skellefteå visade riktigt pigga takter i under tisdagskvällen.

Henrik Björklund: Färjestads ”Björka” väntar på islossning, och här finns stark ketchup-effekt-varning. Kommer det att lossna redan ikväll?

Linus Johansson: Såg arg ut i tisdags, såg arg ut i spelargången efter träningen igår och lär inte se jätteglad ut när pucken släpps ikväll heller. Kaptenen är på krigsstigen, och det är alltid goda nyheter för alla med grönvita sympatier.

När, var, hur?

När: Ikväll, torsdag, klockan 19.00.

Var: Matchen spelas i Löfbergs Arena.

Hur: Om du inte är på plats i arenan ikväll kan du följa matchen via vår liverapportering. Vi kör från ca 18.45 på nwt.se. Du kan också följa matchen via C More.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeySHLSkellefteå AIK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare