Besviken Westfält efter första målen: ”Svårt att glädjas när vi förlorar”

Publicerad:
Marcus Westfält blev tvåmålsskytt när Färjestad förlorade hemmamötet med Skellefteå med 4-6. Foto: FREDRIK KARLSSON

Efter fyra år och tio månader har Marcus Westfält återigen hittat nätet i SHL.

Och han gjorde det inte bara en gång utan två.

– Klart det är kul att få vara med och bidra men surt att vi inte får med oss poäng, säger FBK-forwarden.

I tisdags var det helt omöjligt att få pucken över mållinjen.

Trots flera fina lägen, långa stunder i anfallszon och massivt tryck kunde inte Färjestad få hål på Skellefteås storspelande Linus Söderström. I returen var det kollegan Gustaf Lindvalls tur att vakta kassen.

Och länge kändes det som att historien var på väg att upprepa sig.

Men efter drygt halva matchen såg Victor Ejdsell till att spräcka Färjestads målnolla. Det var värmlänningarnas första nätrassel på fyra och en halv period – och det skulle komma mer.

De grönvita gjorde totalt fyra mål och två av dem prickade Marcus Westfält in – hans första fullträffar i SHL med FBK.

– Klart att det är kul att få vara med och bidra men surt när vi inte får med oss någon poäng. Innerst inne är jag såklart glad men det är svårt att glädjas när vi förlorar, säger 22-åringen.

Känslan när du satte första?

– Det kändes jättebra där och då. Det var ändå en kvittering (3–3) och känslan var att det var vi som styrde spelet. Tycker vi var bättre än dem i stora delar av tredje perioden och verkligen tryckte ner dem.

När Westfält pratar om sina mål väljer han att lyfta fram kedjekamraterna.

– ”Björka” och ”Peppe” är två extremt skickliga och hårt jobbande hockeyspelare och det gör mitt jobb betydligt enklare. Vi pratade mycket om att vinna kamper, få loss pucken och ta oss in mot mål i dag. Och det var väl egentligen så båda målen gick till.

Skellefteå vann torsdagens match med 6–4 och FBK fick alltså se sig besegrat i båda mötena denna vecka.

– Alla kanske inte håller med mig, men över 120 minuter tycker jag att vi i stora delar spelar en bra hockey. Vi skapar många lägen både här och i Skellefteå. Men vi har lite strul med målgörandet just nu och så är det ibland. Det enda positiva i det är att vi ändå är där och skapar lägen. Gäller bara att vara mer effektiva och ha mer ”killer instinct”. Får man ett läge gäller det att trycka dit den. Vi är naturligtvis aldrig nöjda med två förluster men det finns helt klart ljusglimtar i vårt spel.

Härnäst väntar Timrå borta på lördag.

Marcus Westfält stod sedan tidigare noterad för ett mål i SHL. Det satte han när han spelade för Brynäs säsongen 2017/18.

Första målet i en tävlingsmatch för Färjestad kom i CHL-mötet mot Straubing.

Artikeltaggar

Färjestad BKIshockeyMarcus WestfältSHLSkellefteå AIKVictor Ejdsell

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare