Storförlust för FBK – nollades i Skellefteå: ”Måste definitivt spela bättre”

Publicerad:
Theodor Lennström och hans Färjestad föll tungt borta mot Skellefteå. Foto: OLA WESTERBERG

Säsongens andra förlust är ett faktum – och fallet blev tungt.

Färjestad slogs tillbaka med hela 0–6 borta mot Skellefteå.

– Vi måste definitivt spela bättre. Inget snack om saken, säger tränaren Tomas Mitell.

Solberger: En kväll när man inte trodde sina ögon

Redan efter fyra minuters spel trampade hemmalagets Rickard Hugg förbi Axel Bergkvist och serverade Oscar Möller som nöp till direkt.

Färjestad gnuggade sig sedan in i matchen och saknade knappast chanser.

Men det var Skellefteå som hade siktet inställt och Andreas Wingerli styrde in 2–0 i powerplay strax före paus.

– Jag tycker vi jobbar hyfsat bra men vi måste upp ännu mer och sätta press på den som har pucken, sammanfattade FBK-kaptenen Linus Johansson i C More.

Massivt tryck

Och press satte de verkligen.

FBK etablerade nämligen ett enormt tryck – i vad som kändes som en evighet – och fullkomligt bombarderade Skellefteås kasse.

Men pucken ville bara inte in.

I raden av alla chanser stod Linus Söderström, bland annat, för en helt galen räddning när han kastade sig och snuvade Marcus Nilsson på ett helt vidöppet mål.

Utdelning fick däremot Skellefteå. Via Max Lindholm kom 3–0, återigen i powerplay, och när Rickard Hugg prickade in fyran tidigt i tredje var det definitivt klappat och klart.

Skellefteå vann till slut matchen med 6–0.

”Bättre match än vad siffrorna visar”

– Jag är besviken över slutresultatet och hur vi agerade som lag efter 4–0. Därifrån slutade vi jobba för varandra men i övrigt tycker jag ändå att vi gör en mycket bättre match än vad siffrorna visar, säger Tomas Mitell.

FBK-tränaren poängterar att effektiviteten måste bli bättre.

– Vi skapar egentligen tillräckligt för att till och med vinna. Och trots att vi släpper sex puckar är jag nästan mer besviken över att vi inte gör mål. Hade våra offensiva spelare producerat första två perioderna hade det blivit en helt annan match.

Redan på torsdag får man däremot chans till revansch då båda lagen drabbar samman i ett returmöte i Karlstad.

Vad måste upp då?

– Effektiviteten framför allt. De gör mål i sina special teams, vilket vi inte gör, och där blir vi hårt straffade. Sedan finns det många saker i matchen som vi gör bra och det är tidigt på säsongen men vi måste definitivt spela bättre. Inget snack om saken.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeySHLSkellefteå AIK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare