Rydahl missade friläge i Rangersdebuten: ”Jag blev aningen stissig”

Publicerad:
Gustav Rydahl fick sånär bli målskytt i sin första match för New York Rangers. Foto: FREDRIK KARLSSON

New York Rangers tog en komfortabel 4–1-seger i försäsongspremiären hemma i Madison Square Garden.

För motståndet stod grannen från Long Island, New York Islanders.

“Some guys don’t have to make the team and other guys better play their tails off”, sa Rangerstränaren Gerard Gallant inför lagets första försäsongsmatch. Gustav Rydahl hör klart till den delen som måste ”work their tails of”.

Försäsongspremiären slutade med seger för Rangers, och Gustav Rydahl noterades för strax över 13 minuters istid. Rangerssajten Foreverblueshirts.com lyfter främst fram svenskens arbete i numerärt underläge – där han sånär fick bli målskytt.

– Gustav Rydahl spelade och men stack inte ut jämfört med sina två yngre kedjekompisar Sykora och Othmann. Han såg bra ut i boxplay, fick ett friläge efter att ha läst spelet bra och brutit en passning, skriver sajten.

Det var med knappt halva tredje perioden spelad som Rydahl fiskade åt sig pucken i mittzonen, vände spelet och stack på ett friläge. Något mål blev det däremot inte.

– Ja, det var synd. Det kom lite oväntat, så jag blev aningen stissig, säger han till Sportbladet.

Rangers spelar igen redan i morgon, då väntar Boston på bortais. NHL-säsongen drar igång på allvar den 11 oktober när Rangers ställs mot Tampa Bay Lightning. Efter en bra försäsong bedöms Rydahls chanser att slå sig in i premiärlaget mot Tampa som goda.

– Jag har aldrig varit i USA förut så det var mycket nytt i början, men det har gått lättare och lättare för varje dag. Det är väldigt bra folk runt laget och de har tagit väldigt väl hand om mig. Så det har ändå varit enkelt.

Artikeltaggar

Gustav RydahlIshockeyNew York Rangers

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare