Hoppa till huvudinnehållet

Polisjakt i centrala Karlstad – förare vägrade stanna i kontroll

Publicerad:
Bilföraren stoppades vid östra infarten vid Kroppkärrsmotet. Foto: Läsarbild

Strax innan klockan 15 på tisdagseftermiddagen försökte en polispatrull kontrollera en personbil på riksväg 63 i närheten av E18 i Karlstad.

Men föraren hade inte lust att stanna.

– Vi har fått stopp på bilen nu och har kontroll på två personer som ska ha befunnit sig i den, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Det var vid 14.49 som en patrull meddelade ledningscentralen att man försökt stoppa en bilist på riksväg 63, som valt att inte stanna på polismans anvisning.

– Det blev ett kortare förföljande, berättar Christina Hallin.

Hon fortsätter:

– Exakt vart längs med 63:an man startade vet jag inte, men stoppet skedde vid östra infarten vid Kroppkärrsmotet.

I fordonet befann sig två män som polisen kontrollerade.

– De är misstänkta för att inte ha hörsammat vårt stoppförsök. Sen kan det bli flera brott efter det, men det är för tidigt att säga än så länge.

Strax efter 15.30 meddelar polisen att föraren av personbilen, en man i 20-årsåldern, misstänks för drograttfylleri utöver att inte ha stannat på polismans tecken. Enligt Christina Hallin kan även ytterligare misstankar tillkomma.

Passageraren, en kille i 15-årsåldern, är inte misstänkt för något brott.

Artikeltaggar

Brott & blåljusKarlstadTrafikbrott

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.