Hoppa till huvudinnehållet

Värmländska muskler i höstens Robinson: ”Gillar att testa mina gränser”

Publicerad:
En värmlänning är med i höstens säsong av ”Robinson”.
En värmlänning är med i höstens säsong av ”Robinson”. Foto: Linus Bokhesius/TV4

Årets säsong av "Robinson” spelades in i Malaysia och i potten för de 21 tävlande ligger en halv miljon kronor.

Bland de medverkande finns värmlänningen Andreas Haraldsson.

– Jag gillar att testa mina gränser, säger Andreas Haraldsson till NWT.

Med Petra Malm som ny programledare drar "Robinson" igång i TV4 i oktober. Hon har tidigare jobbat med programmet "Elitstyrkans hemligheter" och är enligt ett pressmeddelande från TV4 Sveriges första kvinnliga elitsoldat.

– Jag kan lova att vi har en väldigt fin säsong framför oss med mycket spänning, intriger och kämpaglöd från alla inblandade deltagare. Jag hoppas min bakgrund som elitsoldat har lyst igenom i mitt programledarskap och att mina kunskaper bidrar till en förståelse för vad deltagarna går igenom i form av hunger, trötthet och mentala påfrestningar, säger Petra Malm i pressmeddelandet.

Samtliga deltagare.
Samtliga deltagare.

En av deltagarna i årets säsong är Andreas Haraldsson, 29 år, Karlstad. Han är snart färdigutbildad lärare i idrott och hälsa.

– Jag är väldigt sportintresserad, älskar att resa och på olika sätt utmana mig själv, berättar han.

Det är både den mentala och den fysiska utmaningen som lockar honom.

– Jag har många gånger utmanat mig själv i olika sammanhang. Seglat i Stilla havet, klättrat upp till Base camp på Mount Everest och jag har arbetat som volontär i Afrika några gånger.

Han nämner flera resor där han vandrat och klättrat i berg runt om i världen, från Alperna till Australien.

– Allt sådant där är kul! Jag hade planerat att åka Transsibiriska järnvägen, men Putins dumheter såg till att sätta stop för det.

"Har sprungit ultramaraton"

"Robinson" är ett äventyr både vad gäller den fysiska utmaningen, men det är också en situation fylld av intriger och maktspel.

– Jag sökte för att jag ville ha kul och vara med om äventyret. Programmet är något jag följer sedan tidigare, det som lockade mig mest var tävlingarna. Inte spelet mellan deltagarna.

Det är själva prestationen som intresserar honom.

– Ja, jag gillar sådant. Jag har sprungit ultramaraton och gjort Ironman.

Ironman är en triathlontävling som inkluderar simning, löpning och cykling.

– Det är utmaningar som är både psykiska och fysiska. Jag gillar att testa mina gränser. Att springa ett ultramaraton tror jag alla kan göra. Det gör ont för alla, men några slutar springa, andra inte. Det är väldigt intressant tycker jag, det sitter i det mentala. Det märkte jag i "Robinson" – alla var lika hungriga, men det var några som alltid klagade mest och några som orkade mest. Det märktes tydligt och väldigt snabbt vilka som skulle klara det rent mentalt.

– Jag har satt mig själv på öde öar för att testa mig själv, i Polynesien till exempel.

Det låter som att du är klippt och skuren för den här tävlingen?

– Haha, ja! Mina kompisar tyckte det var skitbra att jag kom med. Jag har lätt för att vara social också, det hjälper.

Alla tävlande som är med får ta med sig en sak till ön och Andreas Haraldsson har valt att ta med en personlig text.

Vad är det för personlig text?

– Jag hade en massa bra grejer som jag vill ta med men inte fick. Till slut kom jag på att någon i den säsongen som sändes i våras hade med en "personlig text". Ok, då kör jag på det. Det är en inspirationstext bara, en bild och ett citat.

Höstens säsong spelades in i våras och har säsongspremiär den 9 oktober på TV4 Play och TV4. Gränslandet har premiär 10 oktober på TV4 Play

Höstens stora biofilm utspelar sig delvis i Värmland: "Finns känslor så det räcker och blir över"

Artikeltaggar

Expedition RobinsonKändisarMalaysiaNöje/KulturTVTV-serierTV4

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.