Hoppa till huvudinnehållet

Nytt uppdrag för Bengt-Åke - nu drar han till Dubai

Publicerad:
Bengt-Åke Gustafsson ska coacha laget Swedish Vikings i en turnering i Dubai.
Bengt-Åke Gustafsson ska coacha laget Swedish Vikings i en turnering i Dubai. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Bengt-Åke Gustafsson har gått under radarn ett tag.

Men nu har den värmländske hockeylegendaren en ny uppgift framför sig - han ska coacha laget Swedish Vikings. Det skriver sportexpressen.se.

Swedish Vikings har under ett antal år rest till Dubai, Förenade Arabemiraten, för att mäta sina krafter mot hockeylag från alla världens hörn.

Nästa år spelas turneringen, som är uppdelad i fem divisioner, mellan 9 och 18 april.

Swedish Vikings är representerade i varje division och A-gruppens lag kommer coachas av Bengt-Åke Gustafsson, guldmakare med Tre Kronor i VM och OS 2006.

Bengt-Åkes senaste tränaruppdrag är en säsong i norska Stjernen säsongen 2018/19.

”Det är väldigt stort för oss att Bengt-Åke Gustafsson tackat ja till rollen som coach för Swedish Vikings”, skriver Kristoffer Winterstein, GM för Swedish Vikings i ett pressutskick.

KB Karlskoga-produkten spelade 629 NHL-matcher för Washington Capitals och hann även med sex säsonger och 214 elitseriematcher i Färjestad. Som aktiv blev han världsmästare 1987 och 1991.

Swedish Vikings består av spelare som väljs utifrån en ansökningsprocess som håller öppet mellan 25 oktober och 25 december.

Tidigare har SHL-spelare som Patric Blomdahl, Andreas Holmqvist, Janos Hari och Emil Kåberg spelat för Swedish Vikings. SDHL-profiler som Lovisa Berndtsson, Tina Enström och Melinda Olsson har även representerat Swedish Vikings.

Artikeltaggar

Bengt-Åke GustafssonDubaiIshockey

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.