Hoppa till huvudinnehållet

Klubben kan tvingas stänga ishallen efter räkningschocken: ”350 till 380 000”

Publicerad:
Ängevi ishall riskerar att bli en dyr affär för Forshaga IF efter att klubbens elavtal löper ut.
Ängevi ishall riskerar att bli en dyr affär för Forshaga IF efter att klubbens elavtal löper ut. Foto: Sanna Emanuelsson

Forshaga IF kan tvingas stänga ishallen Ängevi. Detta efter prognoser på elräkningar mångdubbelt högre än vanligt.

Enligt Christer Larsson kan det bli så dyrt som 380 000 kronor.

– Den här utmaningen kan bli hur stor som helst, säger han till NWT.

NWT kunde i början av september berätta om Färjestads oro för elpriserna. Länets näst högst rankade hockeyklubb, Forshaga, står inför samma dilemma.

Arenachefen i Löfbergs Arena om elpriset: ”Allt som inte används ska stängas av”

Klubben driver Ängevi ishall och har under ett normalår en elräkning på omkring 30 000 kronor på ett fast elavtal. Om en dryg månad löper avtalet ut och det ser ut att komma att slå hårt mot klubbens ekonomi.

– Bortsett från alla fasta kostnader för el har vi just nu en kostnad på ungefär 30-35 000 i månaden. Vad som gäller förste november vet vi inte, vi brottas med samtal med elbolag och för en diskussion med kommunen om hur den här frågan ska hanteras.

Christer Larsson berättade i en intervju med P4 Värmland att klubben riskerar att drabbas av höjningar upp mot tolv gånger dagens nivåer. Det skulle i så fall kunna röra sig om så mycket som 380 000 kronor i månaden.

Han sticker inte under stol med vilka följdeffekter den typen av räkningar skulle få.

– Risken finns att vi måste begränsa eller till och med slå igen hallen. Men det alternativet finns inte i vår värld just nu, vi ska försöka hitta lösningar tillsammans med elbolaget, kommunen och Riksidrottsförbundet. Men hur den lösningen skulle se ut – det vet jag inte just nu.

Diskussionerna med förbundet har hittills inte gett några besked.

– Det är uppe på högsta borden både inom idrotten och politiken. Men några svar är svåra att få, däremot får vi svara på många frågor. Det gör naturligtvis situationen lite orolig.

Arenachefen i Löfbergs Arena om elpriset: ”Allt som inte används ska stängas av”

Artikeltaggar

Christer LarssonElElkrisenForshagaForshaga IF IshockeyIshockey

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.