Hoppa till huvudinnehållet

Fastighetsägare vill satsa på nybygge i två plan efter branden

Publicerad:
Fastighetsägarna vill riva dagens butikslokaler på Bromsgatan på Våxnäs som är brandskadade och ersätta dem med en ny och större byggnad i två plan.
Fastighetsägarna vill riva dagens butikslokaler på Bromsgatan på Våxnäs som är brandskadade och ersätta dem med en ny och större byggnad i två plan. Foto: Christer Wik

I oktober 2021 drabbades en livsmedelsbutik på Bromsgatan på Våxnäs i Karlstad av en brand. Det ledde till stora skador.

– Nu vill vi riva byggnaden och ersätta den med en större och få in många olika verksamheter.

Det säger fastighetsägaren Lena Maria Vesterlund.

Branden som startade i ett lager i livsmedelsbutiken Orientalisk supermarket bröt ut vid 02-tiden under natten till den 18 oktober 2021. Den ledde till stora brand-, rök- och vattenskador.

Branden i byggnaden i oktober förra året orsakade stora brand-, rök- och vattenskador.
Branden i byggnaden i oktober förra året orsakade stora brand-, rök- och vattenskador. Foto: Niklas Wallberg

Ett knappt år senare har fastighetsägarna lämnat in en ansökan om bygglov till kommunen.

– Vi vill riva byggnaden så fort som möjligt och ersätta den med en större byggnad i två plan. Den är tänkt att bli drygt 1 600 kvadratmeter, säger Lena Maria Vesterlund.

En bred blandning

Hon tänker sig att ett flertal verksamheter kan hyra lokaler där.

– Orientalisk supermarket är en. Sedan skulle det vara roligt med lite företag som inte finns på Våxnäs i dag som till exempel en frisör, en tandläkare, ett bageri, kontor och en undervisningsverksamhet. Möjligheterna är många.

Förhoppningen är att efter rivningen komma i gång med den nya byggnaden så fort som möjligt.

– Det vore väldigt bra om den skulle kunna stå färdig under våren nästa år, men det är ännu inte klart om det är möjligt, säger Lena Maria Vesterlund.

Artikeltaggar

Bostad och byggenKarlstads kommunVåxnäs

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.