Hoppa till huvudinnehållet

Vilken effektiv flygplats vi skulle ha med vettiga destinationer

Publicerad:
”Tänk vilken effektiv, bra och fin flygplats vi skulle ha med vettiga destinationer, inte bara charter”, skriver insändarskribenten.
”Tänk vilken effektiv, bra och fin flygplats vi skulle ha med vettiga destinationer, inte bara charter”, skriver insändarskribenten. Foto: Tommy Pedersen

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Flygplatsen behövs verkligen för Värmland men ledningen tänker nog inte så rätt när det gäller flyg. Vi behöver vettiga destinationer som är annat än charter.

Köpenhamn, London, Arlanda, Frankfurt är ett måste för att kunna ta sig ut i världen.

Och det behövs flygbolag som håller vettiga priser. Annat än med små propellerflygplan med plats för knappt 20 personer.

Flygplatsen i sig behöver också uppdateringar. Hur tänkte man när man byggde denna flygplats utan en enda stängd gate (en gång med vägg, golv och tak) till flygplanen?

Att gå ute på plattan i regn, snö är ett problem men säkerheten är viktigast. Flygplanen skyddas bra och boarding kan ske effektivt med en gate utan ha människor på plattan.

Det är sådant som håller vissa flygbolag borta från mindre flygplatser bland annat.

Tänk vilken effektiv, bra och fin flygplats vi skulle ha med vettiga destinationer, inte bara charter, och minst en vettig gate där flygplanen kan parkera så de slipper tänka på om det finns trappor för respektive flygplan. Säkerheten är bristfällig med människor på plattan som saknar behörighet att vara där.

Och se till få en vettig flygplatsledning som jobbar för det här och som inte hindras av en kommun som inte vill utveckla men säger sig vilja utveckla flygplatsen. In med människor som vet hur en flygplats lever.

Har själv som pilot landat många gånger både på gamla fina flygplatsen och nuvarande. Flygplatsen har stor potential. Få hit flygbolag som flyger med pålitliga destinationer och sträckor till hubbar i Europa och inte bara detta charter.

En fördel är om man tänker till och får en taxibana som ansluter direkt i varje ände på landningsbanorna som ökar säkerheten vid dåligt väder i stället för två centralt placerade taxibanor som kräver back track.

Det finns väldigt bra hjälpmedel för landning åt båda håll ILS och RNAV och flygplatsen har mycket goda visuella approach-möjligheter. Utnyttja detta och få minst en vettig hub med minst ett pålitligt flygbolag så som Norwegian.

Sebastian

Artikeltaggar

InsändareKarlstadKarlstads flygplats