Hoppa till huvudinnehållet

Succé igen för Smaka på Värmland: ”Nu vill vi utveckla konceptet”

Publicerad:
Pernilla Samuelsson, projektledare Nifa som är med och arrangerar Smaka på Värmland.
Pernilla Samuelsson, projektledare Nifa som är med och arrangerar Smaka på Värmland. Foto: Privat

Årets upplaga av Smaka på Värmland blev återigen uppskattat av både besökare och utställare.

– Rundan är en succé och även de traditionella platserna i Kristinehamn och Säffle. Nu vill vi utveckla det här konceptet med ännu fler platser att besöka, säger Pernilla Samuelsson, projektledare Nifa.

Nifa är en branschförening för värmländska mat- och dryckesföretag som tillsammans med Visit Värmland, Visit Säffle och Visit Kristinehamn arrangerar Smaka på Värmland.

Det är tredje året i rad som Smaka på Värmland var utspritt över länet. I år deltog över 100 utställare som var utspridda på 52 platser. Flest utställare fanns vid de stora festivalområdena i Kristinehamns stadspark och Wiksfors bruk i Säffle.

Tv-kocken Paul Svensson: ”Kökssysslor är en bra ingång”BILDEXTRA: Smaka på Värmland blev en folkfest igen

Pernilla Samuelsson har varit runt i Värmland och pratat med utställare. Hon har bland annat varit i Hagfors, Munkfors, Arvika och Kil.

– Alla som jag har pratat med är jättenöjda. De har haft en jämn ström av besökare trots vädret och har sålt en hel del. Det känns som att besökare också tycker om att åka runt till gårdsbutiker och besöka producenter. Det är ju också en väldigt fin tur att åka runt i Värmland.Så det här är något vi vill fortsätta med. För vi vill att fler konsumenter förstår vad viktigt det är att handla närproducerat och ser vad många duktiga producenter vi har, säger Pernilla Samuelsson.

Artikeltaggar

ArvikaFritid och livsstilHagforsKilKristinehamnMunkforsPernilla SamuelssonSäffleSmaka på VärmlandVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.