Pyroman härjar i Kristinehamn – fyra containrar i brand under morgonen

Publicerad:
Tre containrar har brunnit under morgonen i Kristinehamn. Foto: Läsarbild

Räddningstjänsten har under söndagsmorgonen ryckt ut på inte mindre än fyra olika containerbränder i Kristinehamn. Någon naturlig orsak till bränderna har inte hittats, och polisen letar nu efter pyromanen.

Den första branden skedde i en container vid Vipans förskola på Östermalm vid 08.20-tiden. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte branden, som inte spred sig.

En knapp timme senare kom nästa larm, då brann det precis nedanför E18 vid Lagmansgatan/Karlagatan. Även här kunde containerbranden släckas fort, och räddningstjänsten återvände till stationen.

Halvtimmen senare fick man rycka ut ännu en gång till Kurlandallén, där en tredje container stod i brand. Inte heller denna gång blev det någon långvarig brand utan räddningstjänsten kunde snabbt släcka den.

Polisen är nu inkopplade och letar efter den potentiella pyromanen.

– Vi har patruller i området som kommer luska i detta. Men om i inte får några iakttagelser så är det oerhört svårt. Vi är intresserade om man har sett något nu på morgonen, och i så fall är det 114 14 som gäller, säger Mats Öhman, presstalesperson på polisen i region Bergslagen.

Uppdatering: Vid 10.20-tiden larmades räddningstjänsten om en fjärde containerbrand, denna gång på Karlagatan. Släckningsarbetet var snabbt avklarat.

Texten kan komma att uppdateras.

Artikeltaggar

BränderBrott & blåljusKristinehamnMats ÖhmanPolisenRäddningstjänst

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare