Hoppa till huvudinnehållet

Citykarlstad ser fram emot organiserat kaos: ”Tre jäkligt roliga dagar”

Publicerad:
Åsa Eriksson, vd och cityutvecklare på Centrum Karlstad, Lotta Wiandt, administratör på Centrum Karlstad, Charlott Lenback, marknadsansvarig på Duvanhuset/15huset och Ann-Sophie Redfern, centrumchef hos Mitticity, ser fram emot citysammansdagarna.
Åsa Eriksson, vd och cityutvecklare på Centrum Karlstad, Lotta Wiandt, administratör på Centrum Karlstad, Charlott Lenback, marknadsansvarig på Duvanhuset/15huset och Ann-Sophie Redfern, centrumchef hos Mitticity, ser fram emot citysammansdagarna. Foto: Lisa Olaison

Lunchdisco, livepodd och Youtubestjärnor.

Det är något av det som ska fylla centrala Karlstad med folk nästa veckoslut.

Citysammans. Så kallas evenemanget som pågår i Karlstads centrum från torsdag lunch till lördag kväll.

– Det är tredje året vi har citysammans, säger Charlott Lenback, marknadsansvarig på Duvan- och 15huset, men det är första gången de kan genomföras utan en pandemi.

– När vi startade så fick vi inte driva trafik, men nu kan vi det och i och med det har konceptet växt, fyller Åsa Eriksson, vd/cityutvecklare på Centrum Karlstad, i.

Tanken med dagarna är att fler ska upptäcka citykärnan och ”känna trevnad”.

– Vi ser det här som ett samarbete mellan tre aktörer som jobbar nära, säger Charlott Lenback. Vi tillsammans är stan.

Temptagning på Wretling

Dagarna inleds med lunchdisco på torsdag.

– Det blir som ett startskott som ska kännas in i butikerna och man ska undra ”Vad händer här?!”, säger Ann-Sophie Redfern, centrumchef på Mitticity.

Därefter blir det happenings och tävlingar under resten av eftermiddagen.

Björn Ling och Johan Östling livepoddar under fredagsförmiddagen.
Björn Ling och Johan Östling livepoddar under fredagsförmiddagen. Foto: Helena Karlsson/NWT Arkiv

Fredagen inleds med att Johan Östling och Björn Ling kör en liveversion av sin podd Fem i topp. Under eftermiddagen och kvällen blir det ett scenprogram under ledning av Oskar Nyström.

– Det kommer plockas upp intressanta personer på scenen och det handlar om bland annat entreprenörskap och framåtanda. Sedan kommer universitetsstuderande att delta i en casetävling där de jobbar med ett problem och sedan får pitcha sitt resultat på scen, säger Åsa Eriksson.

Men man kommer också ta tempen på Olof Wretling som gästar scenen två timmar innan sin urpremiär av föreställningen Kaffet på Scalateatern.

Under fredagen öppnas också en spelhubb i 15huset, där fokus ligger på spelet Roblox. Och Robloxfeber lär det bli i centrum på lördag.

Senast Tomu och Yumi besökte Karlstad signerade de böcker på Akademibokhandeln. Kön var lång och intresset lär inte ha avtagit sedan i somras.
Senast Tomu och Yumi besökte Karlstad signerade de böcker på Akademibokhandeln. Kön var lång och intresset lär inte ha avtagit sedan i somras. Foto: Lisa Olaison/NWT Arkiv

Då kommer nämligen Youtubegiganterna Tomu och Yumi att spela Roblox live på Soltorget. Sista de besökte Karlstad signerade de böcker på Akademibokhandeln och 3 000 personer besökte Mitticity och köade i många timmar.

Kommer det att bli kaos?

– Det blir ett organiserat kaos, säger Ann-Sophie Redfern.

– Vi har förberett oss på att det kommer mycket folk, men vi har jobbat med vakter, polis och eventpersonal.

160 ”meet and greet”-biljetter kommer att delas ut innan liveframträdandet.

– Vi hade säkert kunna ha dem här i två dagar, men vi har gått på deras rekommendationer hur vi ska lägga upp det, utifrån vad som funkat bäst tidigare, säger Charlott Lenback.

De flesta arrangemangen sker på, och i närheten av, Soltorget. Men butiker har erbjudanden, det händer saker i galleriorna och på Stora torget visas flera blåljusfordon upp under lördagen.

– Vi har en tanke med att sprida ut det så man har möjlighet att se mer, säger Charlott Lenback.

Om det skulle regna i slutet av veckan, vad gör ni då?

– Då får man ha paraply, det är bara lite vatten, säger Ann-Sophie Redfern.

Fotnot: Fullständigt program finns på centrum Karlstads hemsida.

Artikeltaggar

15 husetAnn-Sophie RedfernÅsa ErikssonCentrum KarlstadCharlott LenbackDrottninggatanDuvanhusetKarlstadMitticitySamhälleSoltorget

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.