Hoppa till huvudinnehållet

Busskaos i Karlstad – Lerin hann precis till uppdrag på bokmässan

Publicerad:
70 resenärer är strandade i Karlstad efter en utebliven buss.
70 resenärer är strandade i Karlstad efter en utebliven buss.

Uppemot 70 resenärer har under morgonen stått strandade på centralstationen i Karlstad. Bussen som skulle ta dem till tågavgången i Grums dök aldrig upp. Flera av resenärerna ska till bokmässan i Göteborg, bland annat Lars Lerin som har författarsamtal under dagen.

Bussen skulle hämtat upp resenärerna och tagit dem till Grums, där tåget skulle fört dem vidare till Göteborg. Anledningen till att tåget inte går från Karlstad är ett banarbete som utförs under helgen.

Men bussen dök aldrig upp i Karlstad, och resenärerna tvingades stå och vänta. Enligt NWT:s uppgifter ska Lars Lerin och flera andra till bokmässan i Göteborg där konstnären har ett författarsamtal vid 12.25 idag. Men på grund av resekaoset är det tveksamt om Lerin hinner dit i tid. Även i Kil står resenärer och väntar på en buss som inte kommit.

SJ pudlar nu och tar på sig ansvaret för de uteblivna bussarna.

– Det är helt och hållet vårt fel, och vi kan inte annat än beklaga. Vi har nu beställt nya bussar som tar resenärerna hela sträckan istället. Vi har bett trafikverket ropa ut på stationerna att det kommer bussar, säger Leila Fogelholm vid SJ:s pressjour.

Lars Lerin ska även delta vid flera andra seminarier och program under bokmässan i helgen.

NWT har sökt Lars Lerin samt Bokmässans kommunikationschef Maria Rogstad Norberg för en kommentar utan framgång.

Hann precis i tid

Senare under dagen visade dig sig att Lars Lerin precis hann fram i tid till bokmässan. NWT:s kulturredaktör Lena Richardson fångade upp konstnären när han anlände till Göteborg.

– Vi väntade i 40 minuter, sen gav vi upp. Jag tänkte att det här går inte. Det var kaos helt enkelt. Det var nog 70-80 personer som väntade, säger Lerin.

Till sist satte han sig i bilen istället och körde själv till Göteborg. Och hann precis i tid till första framträdandet 12.30.

Du fastnade väl inte i nån fartkamera?

– Nej, jag tror jag körde inom rimliga gränser.

Lars Lerin laddade med en kanelbulle efter busskaoset och färden till Göteborg.
Lars Lerin laddade med en kanelbulle efter busskaoset och färden till Göteborg. Foto: Lena Richardson

Artikeltaggar

Bokmässan i GöteborgKarlstadKollektivtrafikLars LerinResorSJ

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.