Tre bilar krockade på E18 – ett körfält fick stängas av

Publicerad:
Tre bilar har krockat i köbildningar på E18 i Karlstad. Foto: Johan Nilsson/TT

Klockan 16.11 på fredagseftermiddagen larmades SOS Alarm om en kökrock i rusningstrafiken på E18 i riktning ut från Karlstad i västlig riktning.

Olyckan inträffade mellan Växnäsmotet och Hultsbergsmotet på E18 som går igenom Karlstad. Räddningstjänsten var snabbt framme på platsen.

– Tre personbilar har gått ihop i en kökrock. De tre bilarna står nu i vägrenen. Räddningstjänst har stängt av ett körfält och sedan håller man trafiken öppen i det andra körfältet, så det är begränsad framkomlighet på platsen, säger Linda Forsberg, teamledare på SOS Alarm.

Räddningstjänsten arbetade initialt med vägsanering och trafikdirigering. Även polis hjälpte till med att dirigera trafik.

Två ambulanser var framme vid olycksplatsen.

– Ingen av de fyra inblandade personerna behövde avtransporteras till sjukhus.

Krocken var av sådan karaktär att samtliga bilar kunde köras från platsen för egen maskin och räddningstjänsten har nu lämnat platsen.

– Nu är återigen två körfält öppna, säger Linda Forsberg, vid 16.40 tiden.

Körfältet var alltså bara avspärrat i en knapp halvtimme.

Artikeltaggar

Brott & blåljusKarlstadRäddningstjänstSOS Alarm

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare