Hoppa till huvudinnehållet

Rykande flygplan oroade Karlstadsbor: ”Det var bara övning”

Publicerad:
Idag genomförde piloterna genrepet inför flyguppvisningen imorgon. (Arkivbild.)
Idag genomförde piloterna genrepet inför flyguppvisningen imorgon. (Arkivbild.) Foto: Roger Gleisner

Vid 15-tiden på fredagseftermiddagen genrepade två piloter inför morgondagens firande av Karlstad flygplats. Loopar, rollar och rykande flygplan fick oroliga invånare att ringa kommunen.

– De behöver inte vara oroliga, det var bara övning, säger Åsa Jernfält, kommunikatör på Karlstad Airport.

Imorgon firar flygplatsen i Karlstad 25 år. Det firas med öppet hus och en flyguppvisning. På fredagseftermiddagen testade piloterna flygplanen.

– Folk hörde av sig och frågade, det fanns en del oroliga och folk som undrade vad detta var för något och varför dem flög. De flög vid flygplatsen och tog sedan en sväng över staden, säger Åsa Jernfält.

Det var två propellerplan som var uppe i luften.

– Det är speciella uppvisningsplan och de har en särskild rök som kommer ut när de flyger. De gör alla möjliga loopar och rollar och körde precis som de ska göra imorgon. Men det är klart, det kan ju se konstigt ut.

Karlstad Airport har öppet hus imorgon mellan klockan 10 och 15 och då genomförs den avancerade flygningen av Scandinavian Airshow.

Artikeltaggar

Åsa JernfältKarlstadKarlstads flygplatsTrafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.