Politikerna ljög Karlstadsborna rakt i ansiktet om brobygget

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
”Kommunen bygger en bro för 70 miljoner kronor bara för att några riskkapitalister (inklusive föreningen) gått samman i ett högriskprojekt”, skriver insändarskribenten.
Foto: Illustration Nuno Arkitekter
Än en gång har Karlstads framgångsrikaste lobbyist fått politikerna att uppföra sig som knähundar. Med bara några få dagar kvar till valet stoltserade knähundarna vid stranden där bron mellan Råtorp och Färjestad byggs.

Politikerna ljög Karlstadsborna rakt i ansiktet genom att undanhålla sanningen om den verkliga anledningen till att bron byggs. Det verkliga skälet har inte det minsta med miljötänk att göra som man hävdade. Anledningen är istället att lobbyisten och hans kära idrottsförening än en gång lyckats förmå knähundarna att gödsla med skattepengar vilket gagnar föreningens verksamhet. Kommunen bygger en bro för 70 miljoner kronor bara för att några riskkapitalister (inklusive föreningen) gått samman i ett högriskprojekt. Man vill i dessa högst osäkra tider med skenande räntor, allt högre inflation och galopperande elpriser bygga ett antal bostäder på Färjestad. Det hade varit hederligt om politikerna ansträngt sig att tala sanning, men det brukar ju å andra sidan sliras rejält på sanningen i valrörelser.

Förundrad

***

SVAR DIREKT: Om cykelbron mellan Råtorp och Färjestad

Karlstad kommunfullmäktige beslöt 2014 om en cykelplan för kommunen och redan där pekades nämnda bro ut som ett av framtida projekt. Pengar till projektet beviljades i juni 2017, det vill säga åtta respektive fem år före de nu presenterade idéerna. Kommunens kostnad för bron är de 40 miljoner kronor som sattes av 2017, resterande pengar kommer från regeringens stadsmiljöavtal där staten medfinansierar bra satsningar för hållbart resande.

Henrik Lander (C)

Ordförande Teknik och Fastighetsnämnden

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.