Olivers supertips – hetaste spaningen inför V75-jackpotten på 100 miljoner

Publicerad:

I lördags var jag övertänd på att inta Färjestadstravet för att skörda framgångar. De flesta betrodda hästarna garderades på flera av mina system och Odd Herakles vann som förväntat. Men återigen blev det favoriternas eftermiddag i övriga avdelningar.

Alltså publiken hade samlats och det var otroligt många människor som besökte travet förra helgen. Det var en tidig spaning jag hade och det blev verkligen en härlig dag vid banan. Det kändes som att det var populärt att gå dit och trots att många av gästerna valde att kliva över till hockeyn efter en stund blev det en lyckad tillställning ändå. Färjestadstravet gjorde i alla fall sitt yttersta med att locka dit besökare. Bra jobbat Ken med personal!

Spelmässigt då? Värdelöst.

Jag kommer alltid spela för att vinna mycket pengar i längden. Risker kommer tas samt att favoriter kommer att ratas, oavsett hur bra det ser ut på förhand. Hög spelprocent är ingenting för mig.

Jag vet att Ruger vann men helt ärligt så kan jag inte glädjas åt att sju rätt på V75 betalade dryga 4000 kronor. De pengarna hade jag antingen spenderat i travresturangen eller i baren efter den sista avdelningen.

Man har olika syn på omgångarna och för en mindre spelare kanske sju rätt denna helgen betydde jättemycket. Det säger jag ingenting om. Men för mig personligen var det ingen höjdare. När det är jackpot stiger förväntningarna och man är beredd på att sju rätt ska ge högre utdelning än normalt. Så blev dock inte fallet, tyvärr.

Det blev jackpot på fem rätt och vi har obegränsat mycket pengar att spela om till helgen. 100 miljoner kronor i potten. Ja du läste rätt.

Favoritspelarna får köra sitt race och jag hoppas verkligen att utdelningarna kan leva upp till mina förväntningar inom kort.

Förhoppningsvis redan nu på lördag. Häng med i jakten på miljonerna!

V75 Solvalla – jackpot 100 miljoner

Det är dags för Svenskt Trav Oaks och Svenskt Travkriterium. De största loppen för treåringar i Sverige. Utöver det är det finaler på Solvalla och det är upplagt för otroligt häftig travsport. Omgången kryddas med en jackpot med hela 100 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Här kommer nycklarna.

V75-1

1 Santos De Castella är väldigt effektiv i ledningen och spåret blev perfekt. Han kanske kan utmana dom två betrodda på förhand och garderar man inledningen ska han med tidigt.

5 Born To Run är nog den häst jag har nämnt mest under sommaren. Han är en kanon när han levererar på topp och ska såklart räknas här. Finns dock en värsting som kan slå honom.

7 Charliebrown Effe var enorm senast trots att jag var tveksam till formen. Spåret blev lite knepigt men jag tror han kommer söka sig framåt tidigt och blanda sig i segerstriden. Dessa tre kommer man långt på.

V75-2

2 Fat Rabbit vann senast efter ett tufft lopp utvändigt om ledaren. Klart segerfarlig här men jag vill gardera.

3 Global Crossover spikades näst senast och blev då slagen precis vid linjen. Spurtade bra i den senaste starten och ska streckas från ett fint läge.

4 Roll Control var ute i derbykval senast och gjorde inte bort sig som fyra där. Bättre spår den här gången och räknas tidigt. Jag kommer dock gardera brett.

V75-3

3 Click Bait har jag underskattat och detta är verkligen en riktigt bra häst. Han är bäst över kort distans men här ser det ut att bli ledningen och då måste han tas på allvar om man garderar min spik.

4 Hail Mary är lite av en favorit. Han är både stark och snabb och har han en hyfsat dag på lördag, vinner han detta. Galopp eller sjukdom emot.

6 Global Badman satt fast senast och har höjt sig rejält på slutet. Kan komma in i matchen om Mary gör bort sig.

V75-4 Svenskt Trav Oaks

1 Aurelia Express vann enkelt med krafter kvar i den senaste starten. Timo Nurmos stallform är ruggig och hästen har verkligen sett fin ut på slutet. Läget är bra och självklart ska hon streckas.

5 Kayla Westwood är en tuffing som har segrat i fem av nio starter och tål att göra mycket jobb själv. Hon ska med på kupongerna men jag tror det kan smälla rejält här.

8 Beat it och 10 Jewilla är två skrällar i loppet jag vill ha med tidigt.

V75-5

2 Viva La Vida Face glänste återigen i den senaste starten när han ångade på hela vägen från start till mål. Nu är det finaler och tuffare motstånd och jag vill gardera.

11 Holdfast Am kan avsluta riktigt bra. Det såg vi inte minst i den näst senaste starten. Megaskräll som inte får missas.

12 Robthebank vann sist på ett snyggt sätt och trots spår 12 tror jag han kan dyka upp där framme. Det är inget enkelt gäng att kliva runt men ska man spela för skräll så tar man med honom.

V75-6 Svenskt Travkriterium

1 Bedazzled Sox är bra och vann över distansen senast. Nu blir han dock favorit mot minst lika bra hästar och jag måste bara gardera.

3 Following jagar tredje raka och blir inte lätt att lägga på rygg här. Barfota runt om nu som näst senast och då var det ett läckert intryck. Min förstahäst i loppet.

11 Xhantis Harvey blev Örjan Kihlströms val av häst i loppet och jag kan tänka mig att han känner något extra här. Örjan är alltid i hetluften när det vankas storlopp och hästen ska med på allt.

V75-7

3 High On Pepper var tapper på Färjestad förra veckan och stred bra som tvåa. Mest intressant på startvolten tycker jag.

11 King Cole fick springspår och här ser det ut att vara bra chans. Hästen trivs över tre varv och trots att man har tjänat snabba pengar i sina senaste starter tror jag han gör upp om segern.

13 Amalencius B.B såg ut som en älg i den senaste starten men alla vet vilken styrka han besitter. Trea i Harper Hanovers lopp tidigare i år och är han fräsch på lördag ska han räknas.

Hetaste dragen

Omgångens bästa spik: 4 Hail Mary är snäppet högre än konkurrenterna.

Omgångens bästa skräll: 12 Robthebank kan rensa rejält. Given.

Omgångens avslag: 3 Bedazzled Sox är betrodd men jag tror han bränner.

Vill du spela V75 med mig hittar du mina andelar i länken här.

Artikeltaggar

TravV75

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare