Hoppa till huvudinnehållet

Mattias Mitku lämnar Karlstad Fotboll för Superettanklubb

Publicerad:
Mattias Mitku lämnar Karlstad Fotboll. Foto: Tommy Andersson

Karlstad Fotbolls lån Mattias Mitku lämnar laget. Detta står klart efter att han skrivit på ett kontrakt med Superettanlaget AFC Eskilstuna.

Mattias Mitku kom som lån till Karlstad Fotboll från allsvenska Djurgården. Men nu lämnar han alltså både KF och Djurgården i och med att övergången till AFC Eskilstuna är permanent.

– Det känns väldigt bra att det är klart. Jag kommer tillbaks till elitfotbollen igen och får spela med ett bra lag i Superettan, så det ska bli intressant och kul, säger Mattias Mitku till DIF:s hemsida.

Djurgårdslånet om debuten och starten i Karlstad: ”Vill vara en nyckelspelare”Karlstad Fotboll lånar mittfältare från allsvensk toppklubb: ”Har en tydlig idé”

– Jag har fått ett bra intryck av AFC när jag varit där och pratat med ledarna. Det är en professionell klubb som har ambitioner att ta sig upp i Allsvenskan. Jag har också kollat en del matcher med dem i Superettan och de spelar en fin fotboll som passar mig väldigt bra eftersom jag gillar att ha bollen på fötterna.

Därmed växlar Mattias upp en nivå efter att ha spelat i Ettan Norra med Karlstad under nuvarande säsong.

– Det har varit lite upp och ner i Karlstad. När jag kom till klubben och säsongen drog igång så gick det bra, jag gjorde tre mål på fyra matcher och allt kändes bra. Sedan så fick jag plötsligt mycket mindre speltid utan att riktigt få någon förklaring. Men precis innan sommaruppehållet så fick dåvarande tränaren gå och en ny tränare kom in istället. Sedan dess har jag startat i princip varje match, gjort det bra och fått med mig poäng med både mål och assist. Så nu känns det som att det rullar på bra.

Artikeltaggar

AFC EskilstunaAllsvenskanDjurgårdens IF FotbollEttan norraFotbollIF Karlstad FotbollKarlstadMattias MitkuSuperettan

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.