Kvällens ”Efterlyst” tar upp BMW-stölderna i Värmland

Publicerad:
Kvällens ”Efterlyst” tar upp BMW-stölderna i Värmland. Foto: Polisen

En BMW-stöldvåg har svept över Värmland den senaste tiden. Mellan den 8 och 16 september har elva bilar utsatts för inbrott och vandalisering. Ikväll tar TV3- och Viaplayprogrammet ”Efterlyst” upp stöldvågen.

Tjuvarna har slagit till i flera olika kommuner – Karlstad, Hammarö, Grums, Säffle och Forshaga.

NWT har tagit del av ett klipp från kvällens avsnitt.

– Vi har uppenbarligen en liga specialiserade på stölder av dyrbara tillbehör och inventarier i BMW-bilar. Man har gått in genom att krossa en ruta, trots att de är larmade. Därefter har man väldigt prydligt plockat ut det man behöver, säger Lars Hedelin, presstalesperson på polisen i region Bergslagen i klippet.

Tjuvarna har stulit flera delar av inredningen i fordonen.

– Det är rattar, navigationsutrustning, mittkonsoler och annan elektronik. Det väldigt dyrbara saker man får med sig, säger Hedelin.

Polisen jobbar utifrån teorin att det är en välutrustad och skicklig stöldliga.

– Det här är inga vanliga småtjuvar. Det här tyder på att det är yrkeskunniga tjuvar. Dom vet precis vad de vill ha och hur de ska kringgå säkerhetssystemen.

Men det är inte vilka BMW-fordon som helst som duger åt tjuvarna. BMW:s 3-serie, med årsmodeller mellan 2012 och 2019 är de bilarna som har utsatts.

– 2018 års modell verkar vara mest åtråvärd. Varför de vill åt dessa modeller vet vi inte, men eventuellt kan dessa stulna delar monteras på äldre bilar, och att man på så sätt får äldre bilar att se nyare ut.

Polisen vill nu få hjälp av ”Efterlyst”-tittarna för att fånga stöldligan. Avsnittet sänds ikväll på TV3, men kan också ses på Viaplay.

Se klippet från programmet här nedanför.

Artikeltaggar

BMWBrott & blåljusEfterlysningarLars HedelinStölderTV3Värmlands länViaplay

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare