Elsparkcyklarna är fortfarande ett stort problem i Karlstad

Insändare
PUBLICERAD:
”Utanför hyreshusen parkeras det fortfarande ibland i klungor så att inte ambulans kan åka fram utan att behöva gå ut och flytta på fordonen”, skriver insändarskribenten.
Foto: Erik Simander/TT
Jag reagerade på dagens artikel i NWT om att kommunen inte fått in så mycket klagomål angående nya regeln med elsparkcyklarna. Skriv gärna ut kontaktuppgifterna om var man kan klaga så kommer det bli en ökning kan jag lova.

Som hundägare på Norrstrand som ofta promenerar efter Rudsvägens gång- och cykelväg kan jag intyga att det är fortfarande stora problem. Utanför hyreshusen parkeras det fortfarande ibland i klungor så att inte ambulans kan åka fram utan att behöva gå ut och flytta på fordonen för att komma fram.

Jag undrar om informationen till ungdomarna verkligen gått fram. En del ungdomar behöver tydligare information om att det är förbjudet att åka på cykelbanorna. Sprid tydligare information: elsparkcyklar körs på bilvägen och parkeras i ett cykelställ eller angiven parkering.

Till alla som blir negativt påverkade och störda, ring, mejla eller på annat sätt informera kommunen att det fortfarande är ett problem.

Irriterad hundägare på Norrstrand

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.