Stressigt att hinna till jobbet på CSK - lägg till fler busstider

Insändare
PUBLICERAD:
”Snälla Karlstadsbuss - kan ni sätta in en buss från Skåre till stan vid 06.00?”, skriver insändarskribenten.
Foto: Håkan Strandman
Snälla Karlstadbuss - kan man slippa stressa redan innan man kommer till jobbet? Jag jobbar som sjuksköterska på CSK och åker buss till jobbet. På vardagarna funkar det bra med busstiderna men på helgen börjar inte 2:an och 8:an från Skåre gå förrän klockan 06.20.

Trots att det är helg så börjar vi på sjukhuset samma tid som på vardagar - 06.45. Jag kontaktade Karlstadsbuss angående detta och önskade att de satte in en buss som går vid 06.00. Fick detta till svar: ”Jag har kollat på din resväg. Ser att du kan tar linje 8 06:23 som är framme 06:28 vid Stora torget. Där byter du till linje 13 vid 06:30. Tar du denna väg så är du framme på Centralsjukhuset vid 06:37. Det är den färdväg jag rekommenderar.”

Som det skrivs om hela tiden så är arbetet redan stressigt som det är och jag skulle önska så att inte behöva börja stressa ihjäl mig redan innan jag har kommit till jobbet vilket jag får göra varje morgon eftersom det är sällan det klaffar så bra som den planering som Karlstadsbuss rekommenderar. I vinter är det dessutom att räkna med att bussen är sen och att den planen inte alls kommer hålla. Så snälla Karlstadsbuss - kan ni sätta in en buss från Skåre till stan vid 06.00?

Trogen bussåkare

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.