Sörensens nya utspel – har försonats med SVT-profilen: ”Stor respekt”

Publicerad:
Peter Sörensen var ledsen efter inslaget i ”Svenska nyheter”. Nu har han försonats med programledaren Kristoffer Appelquist. Foto: SVT

Peter Sörensen gick till hård attack mot SVT-programmet ”Svenska nyheter” och programledaren Kristoffer Appelquist efter ett satiriskt inslag om Karlstadpartiet.

Nu har parterna blivit sams.

– Jag har stor respekt för Appelquist, säger Peter Sörensen.

NWT har tidigare berättat om det öppna brev Peter Sörensen och Karlstadpartiet gick ut med efter inslaget i ”Svenska nyheter”, där Kristoffer Appelquist gjorde satir om Karlstadpartiets kamp mot Muminparken på Skutberget.

Karlstadspolitikerns raseri mot SVT-profilen: ”Mycket ledsen”

”Ibland blir jag inte klok på vad satir innebär och var gränsen för anständighet går. Men i går kväll tycker jag personligen att du passerade den”, skrev Peter Sörensen, som dessutom anmält inslaget till Granskningsnämnden.

Men nu har han försonats med Kristoffer Appelquist. I ett pressmeddelande hänvisar Peter Sörensen till ett samtal i P4 Värmland, där Kristoffer Appelquist ska ha sagt:

– Det är inte meningen att man ska bli ledsen och besviken när man ser programmet. Det är otroligt svårt för mig att förutse hur folk ska reagera. Det är aldrig vårt mål. Men det är en kalkylerad risk när man gör ett satirprogram.

Ett svar Peter Sörensen är nöjd med.

– Satir är, precis som Appelquist själv säger, en svår balansgång. Vi får väl helt enkelt konstatera att vi var de som blev nedstänkta här, säger han i pressmeddelandet och fortsätter:

– Jag har stor respekt för Appelquist som komiker och för den svåra uppgiften att varje vecka producera nya avsnitt av ett rikstäckande satirprogram som ”Svenska nyheter”. Och jag tycker hans förklaring av vad poängen var med det aktuella inslaget var bra. Jag instämmer med den.

Artikeltaggar

KarlstadKarlstadpartiet LivskvalitetKristoffer AppelquistPeter SörensenPolitikTVVal 2022

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare