Sågade sig i fingret – men nu är värmlänningen tillbaka: ”Tur i oturen”

Publicerad:
Brynäs Simon Bertilsson och Rögles Dennis Everberg i SHL-premiären i lördags. Foto: Anders Bjurö/TT

Simon Bertilsson sågade sig i fingret på försäsongen men Brynäsbacken hade tur i oturen och gjorde comeback i lördagens SHL-premiär.

– Jag skulle såga lite lister hemma och vet inte vad jag höll på med. Men jag sågade mig i fingret på något sätt, säger han.

Brynäs meriterade back Simon Bertilsson från Karlskoga kan se tillbaka på en minst sagt udda försäsong. Det var i slutet på augusti som 31-årige Bertilsson var med om en otäck olycka i hemmet där han sågade sig i fingret, något som Gefle Dagblad rapporterade om.

– Jag hade lite tur i oturen kan man säga, säger Simon Bertilsson och berättar mer om vad som hände:

– Jag skulle såga lite lister hemma och vet inte vad jag höll på med. Men jag sågade mig i fingret på något sätt.

Brynäs viktige kugge hann dock tillbaka i tid till SHL-premiären i lördags där han borta mot Rögle spelade drygt 22 minuter i första backpar med David Sklenicka.

– Det funkar bra nu. Det är inga problem att spela, konstaterar Bertilsson.

För försvararen som spelade OS för Sverige 2018 hade som sagt tur i oturen.

– Jag hade nog kunnat såga av mig hela fingret om jag haft otur.

Annorlunda uppladdning

SHL-premiären mot Rögle den 17 september var alltså Bertilssons matchcomeback efter skadefrånvaron.

– Jag spelade typ två eller tre matcher i början på försäsongen innan skadan. Sedan åkte jag väl mest skridskor.

– Men jag tränade i ungefär två veckor inför SHL-premiären, så jag hade ändå kört ganska mycket träning.

Hur var det att spela seriepremiären?

– Första matchen är speciell varje år. Det är lite nerver och så som det ska vara.

– Jag tycker att vi gjorde det bra för att vara första matchen. Vi hämtade upp ett 2–4-underläge till 4–4, men man vill alltid vinna såklart (förlust 4–5 efter förlängning).

Brynäs med Simon Bertilsson åkte förra säsongen ut mot Örebro i åttondelsfinal. 2012 vann Bertilsson SM-guld med Brynäs.
Brynäs med Simon Bertilsson åkte förra säsongen ut mot Örebro i åttondelsfinal. 2012 vann Bertilsson SM-guld med Brynäs. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

”Vill till slutspel såklart”

Bertilsson är tillbaka, och han är tillbaka för att ta Brynäs till slutspel. Förra säsongen åkte Gävle-laget ut i åttondelsfinal mot Örebro med 1–2 i matcher.

– Vi vill bli bättre varje säsong och vi vill till slutspel såklart. Vi har fått in bra nyförvärv och coacherna vi har nu har vi haft en säsong tidigare. Så vi kan huvudtränaren Mikko Manners spelsätt och ska bygga vidare på det vi byggde upp förra säsongen, säger Simon Bertilsson om sina förväntningar på Brynäs säsong 2022-23 och tillägger:

– Min egna förväntningar är att jag vill att laget ska gå bra. Det är samma förväntningar som man har på sig själv, att man vill bidra till att vi blir bättre än förra säsongen.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBrynäs IFIshockeySHLSimon Bertilsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare