Hoppa till huvudinnehållet

Recension: Skoghalls-thrash metal - ”Hängivenhet möter kreativ energi”

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Condemned-AD

Follow a failing leader

(Wormholedeath)

NWT:s recensent Jesper Löfvenborg lyssnar på Condemned-AD:s nya album och hör ett genuint hantverk.

Undrar ni var Skoghalls Condemned tog vägen? Sluta fundera, trettiotre år efter starten släpper bandet fullängdsdebuten Follow a failing leader under italiensk flagg. Under nittiotalets början kom demoduon Condemned och Silence sedan tystnade det, men nu är bandet tillbaka som Condemned-AD med den evige frontmannen och gitarristen Micke Karlsson vid rodret.

Stor sorg mitt i framgången för metalbandet Condemned-AD: "Går inte att ersätta en vän"

Sedan inspelningen har man förlorat gitarristen Alexander Eriksson, vila i frid, men hans insats hörs på albumet. Värmlänningarna spelar modern thrash metal med en fot stabilt placerad i den stilbildande åttiotalsscenen och visst går det att finna gemensamma kreativa nämnare med genreledare som Megadeth och Slayer.

Follow a failing leader är en dynamisk resa med progressiv fernissa, men det ges även utrymme för fart och mer aggressiva element. Texterna är explicit personliga och man riktig känner ordens kraft medelst Mickes artikulerade sångstil. Albumets styrka ligger i musikens genuina natur och genretrogna kompositionen. Dock skulle jag gärna ha sett att man trimmade ner speltiden med en låt eller två, det hade vässat helheten ytterligare. En välspelad debut där hängivenhet möter kreativ energi, mörker och smittande kärlek till hårdrock.

Bästa låt: Crawl in the dirt

Artikeltaggar

HårdrockMetalMusikNöje/KulturRecensionVomitory