Hoppa till huvudinnehållet

Nu återvänder populära matfestivalen – här kan du smaka på Värmland

Publicerad:
Smaka på Värmland i Säffle.
Smaka på Värmland i Säffle. Foto: Nathalie Forsström

Till helgen drar årets upplaga av Smaka på Värmland igång. Under helgen kommer värmlänningarna kunna ta del av mat från 108 olika utställare runt om i länet.

Matfestivalen sker på ett 50-tal platser under lördag och söndag, från Sysslebäck i norr till Värmlandsbro i söder.

I stadsparken i Kristinehamn blir det ett festivalliknande upplägg, där dessutom matprofiler som Carl-Jan Granqvist och Paul Svensson finns på plats. Liknande blir det vid Wikfors Bruk i Säffle, där Kock-Mia gästar. På båda dessa ställen finns det flera utställare på samma plats.

Smaka på Värmland är ett samarbete mellan Visit Värmland, Kristinehamns kommun och branschföreningen för mat- och dryckesföretag Nifa. Arbetet finansieras till viss del av Europeiska regionala utvecklingsfonden.

I år blir tolfte året i rad som festivalen arrangeras.

På kartan nedanför finns alla platser där Smaka på Värmland arrangeras i helgen.

Artikeltaggar

Mat och dryckNifaSmaka på VärmlandVärmlands länVisit Värmland

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.