Hoppa till huvudinnehållet

Ni socialister kan inte bestämma vad folk ska tycka

Publicerad:
Insändarskribenten riktar kritik mot Mona Sahlin (S) som tycker att det är viktigt att ta reda på varför så många röstade på Sverigedemokraterna.
Insändarskribenten riktar kritik mot Mona Sahlin (S) som tycker att det är viktigt att ta reda på varför så många röstade på Sverigedemokraterna. Foto: Adam Ihse/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Än en gång har Mona Sahlin (S) visat sitt tillkortakommande som politiskt insatt person. För flera år sedan när hon var partiledare myntade hon det föga intelligenta uttalandet att "oavsett vilka förslag KD kommer med så röstar vi emot det". Även bra förslag således.

I samband med valet lyckades hon igen när hon satt i TV4:s studio och diskuterade valresultatet. Hon sa att den stora frågan var att ta reda på varför så många röstade på SD. Har hon inte fattat något? Är hon inte uppkopplad med vanliga människor i Sverige? Kanske umgås hon bara med andra socialister och lyssnar på vad de säger och tycker? Jag kan berätta för Mona att drygt 20 procent röstade på SD för att de för en politik som dessa människor sympatiserar med, det vill säga få ordning på invandringen och integrationen samt ta tag i det som måste göras mot den galopperande brottsligheten. Något som S misslyckats med, eller kanske rättare sagt inte velat ta tag i.

För några år sedan fick ingen säga något kritiskt om invandringen, inte ens i bästa välmening, för om man gjorde det blev man kallad rasist och därmed lade S och de etablerade partierna locket på för folks åsikter och en sund debatt. Det accepterade inte folk och när SD var det enda partiet som vågade tala ut så började man rösta på dem. Ni socialister kan inte bestämma vad folk ska tycka. Svårare än så är det inte, Mona, det borde du med din politiska erfarenhet begripa. Det var nog tur att du inte blev statsminister, för då hade kanske Sverige blivit en ännu värre åsiktsdiktatur än vad det redan är.

Röstade inte på SD men förstår varför folk gjorde det

Artikeltaggar

InsändareMona SahlinSocialdemokraternaSverigedemokraterna