Sluta sprida lögnerna och hatet vidare som splittrar samhället

Insändare
PUBLICERAD:
Svar till ”En oroad förälder”, NWT 16 september
”Naturligtvis kan din son och hans fru flytta till Värmland”, skriver insändarskribenten.
Foto: Janerik Henriksson/TT

Det vore klädsamt om signaturen ”En oroad förälder” slutade lyssna på och sprida vidare den socialistiska skrämselpropagandan och istället började prata med folk. Det är stor sannolikhet att någon av dina grannar röstat på SD och det är ännu större chans att de röstat på något icke-socialistiskt parti i år, tack och lov. Prata med dem!

Jag tror din insändare är oärlig, snarare en trollning, men för att svara dig: naturligtvis kan din son och hans fru flytta till Värmland. Varför skulle de inte kunna det? Inte ens SD är hudfärgsfixerade.

Fast handen på hjärtat, vill din son verkligen flytta tillbaka till ett land med så mycket gatuvåld och havererade system? Tvärt emot vad många som röstat höger i år hoppas på så kan inte ens högern med någon quick-fix lösa de problem vänstern under lång tid orsakat. Gatuvåld, överfulla fängelser, pensioner, sjukvårdsköer, skolproblemen (Pisa kanske du minns?), en galopperande rasism i utanförskapsområdena (nej, inte från höger), judar som flyr till Israel på grund av hat (inte från höger där heller), energikrisen... Glömde jag något? Förmodligen.

Efter valet har nu flera högprofilerade samhällsdebattörer till vänster på allvar börjat prata om att "organisera motstånd", "gå med i motståndsrörelsen", kalla in säkerhetspolisen och uttrycka att de "inte accepterar valresultatet" om statsministern heter Kristersson. Vilken motståndsrörelse syftar de på? Den nordiska? Att ropa på säkerhetspolisen är i sanning en ironi man inte kan skoja bort, de är rädda för polisstat och ropar på SÄPO?!

Snälla, sluta sprida lögnerna och hatet vidare som splittrar samhället.

Höger

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.