Rånare stal väska – tappade ytterligare stöldgods: ”Stoppades brutalt”

Publicerad:
Polisen grep en 30-årig man i Storfors misstänkt för rån. Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 30-årsåldern har gripits misstänkt för rån i centrala Storfors. Stöldgods från ett annat brott påträffades också i samband med rånet.

Enligt polisen ska mannen ha stulit ägodelar av en man i 20-årsåldern.

– Det rör sig om privatpersonsföremål så som telefon och liknande, för att inte helt gå in på vad som stals, säger Lars Hedelin, polisens presstalesperson i region Bergslagen.

Rånet inträffade mitt i Storfors centrum strax innan klockan 16. Brottsoffret hade, enligt polis, kommit åkandes på något skateboardliknande.

– Han hade stoppat mannen i 20-årsåldern brutalt och vårdslöst och ryckt till sig en väska. Därför klassas det som rån och inte som stöld eftersom våld eller hot om våld förekommer.

Men just stöld är något han också är misstänkt för. Mannen kunde gripas i Storfors centrum en timme efter rånet.

– I samband med det här rånet så tappade han stöldgods från en tidigare stöld. I det fallet var Storfors kommun brottsoffer. Det är oklart om det brottet inträffade samma dag eller tidigare än så. Stöldgodset är i alla fall återlämnat till kommunen, säger Lars Hedelin.

Artikeltaggar

Brott & blåljusLars HedelinRånStölderStorfors

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare