Hoppa till huvudinnehållet

Förskola i Värmland vann pris för bästa pallkrage

Publicerad:
Bild på Klassmossens vinnande bidrag.

Klasmossens förskola i Karlstad skapade en insektsstad med tillhörande blomsterrestaurang i årets upplaga av tävlingen Fröinitiativ.

Bidraget gav förskolan en andra plats i Plantagens pallkrage-tävling.

Över 70 förskolor i Sverige deltog och förskolorna uppmuntrades att använda sin fantasi för att skapa en kreativ odlingsplats med färg, stenar och annat material. Klassmossen belönades med ett presentkort på 5 000 kr på Plantagen.

– Vi har haft olika barnråd och livliga diskussioner om vad insekter behöver och tycker om. Till slut landade vi i att skapa en insektstad. Tack för en rolig och lärorik tävling, säger Bibbi Kunosson, förskollärare på Klasmossens förskola.

För att börja odla får förskolorna allt som behövs, såsom pallkrage, jord och fröer som är bra för bin och andra pollinerare. Även digitala utbildningsmaterial till pedagoger och pysselböcker till barnen ingår i paketet.

– Att barn får lära sig om odling och pollinering redan från ung ålder skapar bra förutsättningar och förståelse för att vi måste ta hand om vår natur genom hela livet, säger Karolina Åhs, marknadsdirektör på Plantagen.

Artikeltaggar

FörskolorKarlstadOdlingSkola och utbildning

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.