Därför röstade jag på ett högerpopulistiskt parti

Insändare
PUBLICERAD:
”Låt oss kliva ur sandlådan och göra nåt åt allt som gått snett, sluta skyll på andra”, skriver insändarskribenten.
Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Svar till Jan Gustavsson, NWT 19 september

Du undrar varför nån valt att rösta på ett högerpopulistiskt parti med rötter i fascismen. Var ska jag börja? Orsakerna kan vara hur många som helst. Själv är jag så trött på alla självgoda på vänsterkanten. Ni anklagar de på högersidan för all ondska i världen, stora ansträngningar las två veckor förre valet på att leta fram några som hade anknytning till mc-gäng. Då visade siffrorna på att högersidan kunde vinna och i stället för att prata om sakfrågor så smutskastar man motståndarna. Nu visar det sig att många med utländskt påbrå också röstar på SD. Det är ju de som kommit hit och gillar Sverige, accepterar våra lagar, vill anpassa sig och bidrar till samhället.

I Karlstad kom Pia Sterner på tredje plats i personröstningen. Hon verkar vara en vettig person. Vore hon rasist skulle hon inte ha hjälpt många ensamkommande, hon vill samverka för ett bra Karlstad. Men vad säger många andra partier? Jo, vi pratar inte med SD. Det är mer än omoget. Hade de pratat med SD tidigare hade partiet kanske inte behövts.

Du säger att det inte är sant att Sveriges flyktingmottagning påverkat hur det ser ut i Sverige, vad skulle det i så fall bero på? Om ett land tar emot så många människor på så kort tid hinner inte samhället med. Det saknas bostäder, skolpersonal, sjukvårdspersonal, tandläkare, poliser med mera. Till och med Socialdemokraterna har insett detta. Låt oss kliva ur sandlådan och göra nåt åt allt som gått snett, sluta skyll på andra, sluta kalla motståndarna för nedvärderande saker och prata med alla, vad är det som är så farligt med det? Jag röstar inte på partier som mobbar de som folket valt.

SB

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.