Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: Poetiska fotavtryck

Publicerad:
Valresultat kommer och går. Det gör partiledare också, sade Christian Sonesson (M).
Valresultat kommer och går. Det gör partiledare också, sade Christian Sonesson (M). Foto: Johan Nilsson/TT

Detta är en ledarartikel som uttrycker Nya Wermlands-Tidningens politiska linje. NWTs politiska etikett är konservativ.

Tänk att ha lanserat organisationens mest omfattande sparpaket genom tiderna, och sedan bli tvungen att anställa en massa centerpartister som åkt ur riksdagen, skriver Byrån.

Den avgående centerledaren Annie Lööf lovade för länge sedan att äta upp sin sko om hon skulle samarbeta med S. Det lager av skor hon fått sig tillsänt av svenska folket är inte dåligt.

Tillsammans med alla kängor hon fått efter valet i både byggbodar och på ledarsidor så borde alla måste hennes skorum snart vara lika välfyllt som Imelda Marcos. Det finns ändå något poetiskt i detta.

Byrån beklagar

Byrån vill sända sitt djupaste deltagande till Anna-Karin Hatt, tidigare centermärkt minister och nu vd för Lantbrukarnas Riksförbund. Givet att de båda organisationerna tenderar att använda varandra som elefantkyrkogård borde Hatt nu ha en del ångest.

Tänk att ha lanserat organisationens mest omfattande sparpaket genom tiderna, och sedan bli tvungen att anställa en massa centerpartister som åkt ur riksdagen.

Skåningarna slipar knivarna

Under valnatten deklarerade Staffanstorps starke moderatman Christian Sonesson, notera den danska stavningen, att ”valresultat kommer och går. Det gör partiledare också.”

Alla pratar om stämningarna i SD och L, men kanske får Kristersson störst problem med snapphanarna i det egna partiet?

Inte lätt att vara konsekvent

Byrån noterar att många av de som med frågor som ”brann julgranen” hånade flyktingkrisens kritiker för deras höga tonläge, nu högljutt förklarar att Sverige blivit en fasciststat.

Greider alltmer folklig

”Jag vill ha tillbaka mitt land”, twittrade Göran Greider som kommentar till valresultatet. För en gångs skull var hans åsikt i linje med folkflertalet.

Hem till Rumänien

”Helg seger” utropade SD-profilen Rebecka Fallenkvist på partiets valvaka och sträckte leende ut armen till hälsning. Tilltaget förvånade borde partivänner och politiska motståndare. Som kommunikation gav det vatten till många kvarnar, för att uttrycka det försiktigt.

Fallenkvist har nu rimligen blivit ett medlemsärende. Byrån fruktar att hon blir den förste att repatrieras under de nya drakoniska utlänningslagarna.

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

Anna-Karin HattAnnie LööfBubbel från ByrånCenterpartietGöran GreiderLiberalernaLRFMigrationModeraternaRiksdagsvalSigneratStaffanstorps kommunSverigeSverigedemokraterna