Joe Gyau så nära att bli hjälte: ”Klart jag är besviken”

Publicerad:
Axel Björnström räddar Joe Gyaus skott i slutet av matchen. Foto: Henrik Montgomery/TT

I matchens absoluta slutskede fick Joe Gyau ett ypperligt läge att bli segerskytt. Men hans avslut räddades av AIK:s Axel Björnström.

– Självklart är jag besviken över den missen, säger Gyau efter matchen som slutade 1–1.

Avslutningen på Friends arena innefattade det mesta. AIK hade lägen att vinna matchen men den bästa chansen fick Joe Gyau.

– Jag följde med upp i anfallet och såg att Omar (Faraj) fick till ett avslut. Målvakten touchade bollen med fingertopparna och den kom till mig. Jag skymdes lite i själva avslutsläget så jag hade bara den vinkeln att sikta på. Tyvärr lyckades Björnström rädda, säger Gyau.

Var det otur eller ett dåligt avslut?

– Jag skulle säga att det var lite både och. Självklart är jag besviken över den missen. Samtidigt kan jag inte stå här och grina eller tycka synd om mig själv. Det var stort av oss att få med oss en poäng här i en sådan här tuff bortamatch.

Innan den galna avslutningen hade AIK tagit ledningen i den första halvleken.

– Det tog lite tid för oss att komma in i det. AIK ägde mycket boll och tryckte ner oss i långa stunder. Vi fick inte till något eget spel. I andra halvlek var det en helt annan match, säger Rasmus Örqvist som stod för kvitteringen i den 53:e minuten.

– Det var en tilltrasslad situation. Carlén stod och bufflade med någon och bollen kom mot min stolpe. Det var bara att kasta sig fram och sätta dit den. I omklädningsrummet efter matchen sa jag att det var mitt snyggaste mål i karriären. Nej, men det var det kanske inte. Men dom behöver göras.

I samband med målet blev Örqvist liggandes.

– Jag fick målvaktens knä i bakhuvudet. Det gjorde lite ont men det ska inte vara någon fara.

Buropen var högljudda när Örqvist lämnade planen.

– Man fick höra ett och annat. Det var inte de finaste orden kanske men jag gillar det. Så ska det vara.

Sa du något tillbaka?

– Jag skrattade bara åt dom och det tror jag att man kan se på tv:n om de filmade. Det var bara roligt.

Örqvist blev utbytt i den 84:e minuten och fick således följa den dramatiska avslutningen från sidan.

– Det var jobbigt. Det svängde som bara den. Det kunde ha gått åt båda hållen. Man känner sig väl lite delad. Det var en viktig poäng. Vi möter ändå AIK borta.

Innan avspark hade bottenkonkurrenten Helsingborg förlorat mot Malmö med 1–2.

Därmed gick Degerfors förbi och upp på kvalplats.

– Det kommer att bli tajt. Det är roligare att det lever lite egentligen i stället för att det ska vara avgjort direkt, säger Örqvist med ett leende.

Artikeltaggar

Degerfors IF HerrFotbollJoe GyauRasmus Örqvist

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare