Hoppa till huvudinnehållet

Ingen vinnare i sista matchen på Tingvalla

Publicerad:
Karlstad och David Johannesson kom till flera stora lägen men det blev 0–0 hemma mot Sylvia.
Karlstad och David Johannesson kom till flera stora lägen men det blev 0–0 hemma mot Sylvia. Foto: Helena Karlsson

Karlstad skapade flera stora målchanser mot Sylvia men fick nöja sig med 0–0 i den sista matchen som spelades på Tingvalla IP.

Tillbakablick: Sista föreställningen - efter 103 år går Tingvalla i graven

På lördagseftermiddagen tog tabellåttan Karlstad Fotboll emot sjuan IF Sylvia på hemmaplan i ettan norra och det var inte vilken hemmamatch som helst. Det var den allra sista matchen på Tingvalla IP som efter 103 år nu går i graven och för KF väntar framöver Sola arena.

Sista dansen på Tingvalla blev mållös, men det saknades definitivt inte målchanser och det var Karlstad som skapade både flest och bäst. Redan i den andra minuten var David Johannesson nära att hitta nätet bakom Otto Lindell i Sylviakassen. Hemmagänget radade upp stora lägen i den första halvleken men fick inte in bollen. Gästernas bästa läge i första kom på tilläggstid men KF-keepern Mathias Karlsson lyckades stå emot i en rörig situation. Det var ett KF som från den 42:a minuten fick klara sig utan lagkapten Stefan Zarkovic som tog sig mot baksida lår och byttes ut mot Kardo Aso.

Fler KF-chanser

I andra halvlek var det fortsatt Karlstad som kom till fina målchanser men varken Samuel Nielsen eller Johannesson satte dit kulan. Sylvia skapade inte mycket framåt men stack upp vid ett par tillfällen och i vårens möte mellan lagen var det Sylvia som vann med 1–0 efter ett mål i 90:e, men den här gången blev det alltså 0–0 inför 507 åskådare på Tingvalla.

– Vi gjorde en tillräckligt bra insats för att vinna matchen med både ett, två, tre och fyra mål kanske, säger KF-anfallaren David Johannesson och tillägger:

– Men det var en sådan dag. Jag skulle ha gjort mål helt enkelt och vi skulle ha vunnit matchen.

Johannesson fortsätter:

– Vi ska vinna sådana här matcher hemma. Speciellt när det kom en hel del folk och kikade på oss, och det var sista matchen på Tingvalla. Fan vad kul det hade varit att stänga kapitlet Tingvalla med en seger och då hade vi även fått lite häng på övre halvan. Nej, det här känns jäkligt segt. Det var synd, och vi var mycket bättre.

KF-målvakten Mathias Karlsson efter sista matchen på Tingvalla IP.
KF-målvakten Mathias Karlsson efter sista matchen på Tingvalla IP. Foto: Helena Karlsson

”Ville verkligen avgöra”

David Johannesson var såklart sugen på att bli sista målskytt på Tingvalla IP.

– Jag ville verkligen avgöra den här matchen, det kan jag erkänna. Jag kände att jag skulle hjälpa laget och det är alltid målsättningen. Men i dag kände jag lite extra att det vore kul. Det är något med en sista match, det är något extra faktiskt.

– Nu får vi stänga kapitlet Tingvalla och det har varit en extremt jävla fin gräsmatta. Det säger jag alltid till vaktmästaren och det ska han få höra en sista gång, att fasen vilket bra jobb. Vi har fått väldigt mycket beröm från lag som kommit hit också.

Artikeltaggar

David JohannessonEttan norraFotbollIF Karlstad Fotboll

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.