Hoppa till huvudinnehållet

Första segern för säsongen för Velen

Publicerad:
IFK Velen vann mot IFK Ås

Velen har till slut spräckt sin nolla i segerkolumnen i division 6 Värmland nordvästra herr i fotboll, efter 17 spelade matcher. Säsongens första seger kom på hemmaplan mot IFK Ås, en match som Velen vann med 2-1 (1-1).

– Ja äntligen får vi betalt för vårt slit, den här segern borde ha kommit för längesedan. Men allt klaffade idag. Vi har ett starkt lag över hela banan, samt på bänken. Vi för och har kontroll i stort sett hela matchen, siffrorna kunde ha varit lite större till vår fördel. Men en vinst är alltid en vinst. Otroligt skönt, kommenterade Velens tränare Anders Welenstrand efter matchen.

IFK Ås lagledare Lars Andersson tyckte till om matchen:

– Vi har en del "nya" spelare i startelvan och börjar matchen helt okej. Tar ledningen och det ser rätt bra ut. Tyvärr orkar vi inte hålla i spelet hela vägen och åker på en sur uddamålsförlust. Beröm ges till samtliga för en bra kämpainsats.

Senast lagen möttes tog IFK Ås en storseger med 9-0, men den här gången var det Velen som var starkare.

Målgörare för Velen var Daniel Henriksson och Lennie Paulsson, medan IFK Ås enda mål gjordes av Christoffer Bergsten.

Velen har en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan IFK Ås har en vinst och fyra förluster. Förlusten var IFK Ås fjärde uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Velen sist i serien, och IFK Ås är på åttonde plats.

På lördag 24 september 11.00 spelar Velen borta mot Gettjärn, och IFK Ås hemma mot Lysvik.

Artikeltaggar

Division 6 Värmland nordvästraFotbollIFK ÅsLeksbråten

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.