Hoppa till huvudinnehållet

Värmlands turismpris till Mattila: ”En engagerad och värdig vinnare”

Publicerad:
Mattila natur- och kulturförening får Värmlands turismpris 2022.
Mattila natur- och kulturförening får Värmlands turismpris 2022. Foto: Morgan Bäckvall

Mattila natur- och kulturförening har utsetts till vinnare av Värmlands turismpris 2022. Det har röstats fram via Visit Värmlands sociala kanaler.

Mattila natur- & kulturförening har utsetts till vinnare av Värmlands Turismpris 2022 och blir även Värmlands bidrag till Stora Turismpriset 2022, skriver Visit Värmland i ett pressmeddelande.

– Mattila natur- & kulturförening är en engagerad och värdig vinnare som bidrar till besöksnäringen genom att föra kulturarvet vidare och stärka platsens identitet och attraktionskraft via digitala upplevelser och ett nytänkande som samspelar med naturen, kulturen och historien, säger Mia Landin vd på Visit Värmland.

Priset blir en värdecheck på 10 000 kronor från Visit Värmland för att kunna utveckla verksamheten ytterligare och delas ut den 17 november på Värmlands besöksnäringsdagar 2022. Mattila natur- och kulturförening står nu också klar som Värmlands kandidat till Stora Turismpriset 2022, skriver Visit Värmland.

– Intresset för natur-och kulturarvet är drivkraften i engagemanget för Mattila och Finnskogen. Här möts generations- och nationsgränser för att bejaka kreativitet, småskalighet och mångfald, säger Bengt Fjellstedt talesperson, drivkraft och före detta ordförande i Mattila natur- och kulturförening.

Artikeltaggar

MattilaMattila natur- och kulturföreningMia LandinTurismVärmlands TurismprisVisit Värmland

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.