Hoppa till huvudinnehållet

Två bilar i krock på E45 – touchade först till lastbil vid omkörning

Publicerad:
Foto: Johan Nilsson/TT

En trafikolycka där två bilar krockat skedde under fredagskvällen.

En man i 40-årsåldern är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, efter att först ha touchat en lastbil vid omkörning för att sedan krocka med en personbil vid ytterligare en omkörning.

Larmet om olyckan kom klockan 19.01 på fredagen. Olyckan inträffade på E45 strax söder om Rottneros.

– Det verkar vara två personbilar som har krockat, säger en operatör på SOS alarm.

Fyra personer uppges vara drabbade av olyckan. Räddningstjänst, ambulans och polis åkte ut. Initialt kallades fyra ambulanser, men ingen ska ha behövt transporteras till sjukhus då samtliga ska ha klarat sig utan personskador.

Ett oljeläckage uppstod på vägen varpå räddningstjänsten sanerade platsen. Under tiden för arbetet samt i väntan på bärgning stängdes vägen av.

Runt klockan 21 var vägen åter öppen i båda riktningarna, men risk för halka kvarstår.

– Hastigheten är sänk till 50 tills dess att Trafikverket kan åka ut och sanda.

Enligt polisen är en man i 40-årsåldern är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik efter olyckan, då han misstänks ha framfört en personbil på ett sätt att fara uppkommit för annan trafik.

Mannen ska bland annat ha touchat en lastbil vid omkörning, dock påverkade skadorna inte fortsatt färd för lastbilen. Därefter körde mannen på personbilen, snett höger bakifrån, vid ytterligare en omkörning där båda bilarna blev skrot.

En sjukdomsbild hos den vållande föraren kan ha haft inverkan på olycksförloppet.

Artikeltaggar

Brott & blåljusRottnerosTrafikolyckor

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.