Trafikkaos att vänta vid FBK:s premiär: ”Uppmanar folk att komma i tid”

Publicerad:
Karlstadsbuss sätter in extrabussar på lördagen för att kunna möta trycket. Foto: Håkan Strandman

Färjestad väntas dra full salong i SHL-premiären och tvärs över gatan går Unionstravet – det kommer vara folktätt på Färjestad under lördagseftermiddagen.

– Vi kommer göra som vi alltid gör när det är fullsatt på hockeyn och sätter in extrabussar på linje 6, säger Mathias Lindgren, trafikchef tätortsbuss på Region Värmland.

Trafiksituationen vid Löfbergs arena under matcher innebär allt som oftast långa köer. Lördagens SHL-premiär har varit utsåld sedan biljettsläppet och när Färjestadstravet arrangerar Unionstrav en flippmacka därifrån – ja då blir det än värre.

– Det är ju ingenting nytt, det har krockat förut. Vi uppmanar folk att komma i tid, att man inte åker ensam i bilen och ta buss. I början av säsongen är det många som cyklar eller går till arenan, så länge det går, det är också ett alternativ, säger Stefan Jonsson, arenachef Löfbergs arena.

En promenad till arenan är ett sätt att undvika köerna, supportermarschen går från Stora torget i centrala Karlstad klockan 16.
En promenad till arenan är ett sätt att undvika köerna, supportermarschen går från Stora torget i centrala Karlstad klockan 16. Foto: FREDRIK KARLSSON

Busstrafiken ut till arenan kommer vara intensiv.

– Vi kommer göra som vi alltid gör när det är fullsatt på hockeyn och sätter in extrabussar på linje 6. Travet kommer väl inte dra så mycket folk som de kunde göra för några år sedan, men vi kommer köra extra, säger Mathias Lindgren.

Hur tätt kommer bussarna gå?

– Det är svårt att säga. När vi sätter in extra står de ofta på Stora torget och väntar tills det att bussen är full och då åker den. Sedan står de inte för länge, vet chauffören att det kommer en buss tätt efter åker den ändå.

Utöver linjetrafiken till arenan är ”krogbussarna” ett populärt transportmedel.

Körs de i år också?

– De krogarna som beställt har. Sedan har vi ju våra hockeybussar 61, 62, 63 och 64, avslutar Lindgren.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrFärjestadstravetIshockeyKarlstadKarlstadsbussMathias LindgrenStefan JonssonTravUnionstravet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare