Hoppa till huvudinnehållet

Fler och fler Karlstadsbor har inte råd med mat – nu kampanjar Stadsmissionen

Publicerad:
Catarina Szasz, delägare på Bulldozer, Eva Inde, projektledare på Bulldozer, Arne Ericson, kock på Stadsmissionen och Marie Björklind, verksamhetschef på Stadsmissionen. Foto: Amanda Forslund

Antalet människor som äter mat på Stadsmissionen i Karlstad ökade under pandemin, nu gör den stigande inflationen att ännu fler söker hjälp.

Stadsmissionen vädjar nu om pengar, med hjälp av en kampanj som kommunikationsbyrån Bulldozer skapat.

På Karlstads kyrkliga stadsmission serverar de frukost och lunch för tio kronor måndag till fredag. Sedan pandemin har antalet människor som inte har råd med mat fortsatt att öka. Nu befarar stadsmissionen att antalet människor i ekonomisk utanförskap kommer att öka med den stigande inflationen och det stigande elpriset.

– När jag kom hit för sju år sedan hade vi kanske sju gäster på en dag och kanske 20 när vi hade riktigt mycket folk. Idag ligger vid runt 100 när det är mycket folk och 60 när det är lite folk som är här och äter frukost och lunch, säger Marie Björklind, verksamhetschef på Karlstads kyrkliga stadsmission.

Från och med oktober kommer Stadsmissionen börja ha öppet på lördagar för att täcka upp det ökade antalet människor som kommer och behöver köpa mat.

Nu ber Stadsmissionen privatpersoner att swisha en lunch genom kampanjen ”Vi driver en av Karlstads populäraste restauranger. Tyvärr!”.

– Vi vet att kommunikation gör skillnad, vi hoppas att Karlstadsborna är givmilda och vill bidrag till sina nära medmänniskor, säger Eva Inde, projektledare på Bulldozer.

Kampanjen rullas ut i morgon under seriepremiären för Färjestad BK på Löfbergs arena. Det är kommunikationsbyrån Bulldozer som skapat kampanjen och upplåtit sin reklamplats på Löfbergs arena till Stadsmissionen.

– Många har det tufft och det kommer bli ännu tuffare. Vi ser att Karlstads kyrkliga Stadsmission kämpar och gör ett jätteviktigt jobb. Men det är inte så många som känner till deras arbete och att de kämpar med ekonomin. Här såg vi en möjlighet att kunna bidrag till en bättre tid för många, säger Catarina Szasz, delägare på företaget.

Artikeltaggar

EkonomiKarlstadKarlstads kyrkliga stadsmissionMänskligtMarie BjörklindStadsmissionen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.