Efter vansinnesfärden med a-traktorn – nu åtalas föraren

Publicerad:
En 18-årig man åtalas för grov olovlig körning efter att ha kört i över 100 kilometer i timmen med sin A-traktor. Genrebild. Foto: Charlotte Ferneman

Den 5 september stoppades en A-traktor efter att ha kört i över 100 kilometer i timmen, nu ska den 18-årige föraren upp i rätten.

NWT skrev om en vansinnesfärd med A-traktor redan när polisen hade stoppat fordonet. Då beskrev polisen presstalesperson Lars Hedelin situationen så här.

– Det är ju en synnerligen grov överträdelse. Dels att det är 51 kilometer i timmen för fort för vägen, dels att det är 71 över vad fordonet får gå.

Just att A-traktorn gick väldigt mycket fortare än den får gå gör att den istället klassas som bil.

– Juridiskt sett är det en vanlig bil. Manipuleras en A-traktor till att gå så fort som den klassas den som bil.

När den 18-årige föraren nu ska upp i rätten är det dels fortkörningen, dels att ha kört en bil som han inte har rätt till samt att han tidigare åtalats för olovlig körning som Värmlands tingsrätt tar fasta på.

Föraren åtalas för ett fall av hastighetsöverträdelse och ett fall av grov olovlig körning.

A-traktorförare stoppades – efter vansinnesfärd i 101 kilometer i timmen

Artikeltaggar

A-traktorBrott & blåljusGrov olovlig körningVärmlands länVärmlands tingsrätt

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare