Hoppa till huvudinnehållet

Danska klädkedjan Wagner etablerar sig i Mitticity

Publicerad:
I mitten av oktober öppnar den danska klädkedjan Wagner en ny butik i Mitticity.
I mitten av oktober öppnar den danska klädkedjan Wagner en ny butik i Mitticity. Foto: Christer Wik

En ny butik med herrkläder öppnar snart i Mitticity i Karlstad. Det är den danska kedjan Wagner som gör entré i Solstaden.

– Vi ser jättemycket fram emot det och ska anställa fem-sju personer.

Beskedet kommer från Søren Andersen som är chef för Wagners svenska butiker.

Den danska klädkedjan kommer att ta över de ytor som Teknikmagasinet och Gina Tricot hade på plan två, totalt 387 kvadratmeter.

– Det blir väldigt spännande att få in Wagner hos oss i Mitticity. Det betyder mycket att få in en stor kedja som dessutom är ny för Karlstad. Vi bygger vårt köpcenter med unika butiker, säger centerchefen Ann-Sophie Redfern.

Wagners butik blir på 387 kvadratmeter och öppnas i de ytor som Teknikmagasinet och Gina Tricot hade på plan två i Mitticity.
Wagners butik blir på 387 kvadratmeter och öppnas i de ytor som Teknikmagasinet och Gina Tricot hade på plan två i Mitticity. Foto: Wagner

Wagners nya butik kommer att öppna i mitten av oktober.

– Vi ser jättemycket fram emot det. Butiken i Karlstad blir den tionde i Sverige. Vi öppnade nyligen i Sundsvall och är nöjda med att även kunna erbjuda våra kläder även till folk i Värmland. Vi har bra erfarenhet av regionen i och med vår butik i Örebro.

– Karlstad är en stark handelsstad och huvudstaden i er region. Vårt sortiment består av ett brett utbud av kläder framför allt för kunder mellan 15 och 65 år. Vi erbjuder fyra stora danska modemärken, bland andra Lindbergh och Bison, säger Søren Andersen.

Fem-sju anställda

Ett antal personer ska anställas till den nya butiken i Mitticity.

– Det blir mellan fem och sju personer, både heltider och deltider. Vi tror på en bra försäljningsutveckling även om det är lite tuffa tider på gång. Wagner har en mellanprisbild som nog inte påverkas lika mycket som det dyrare klädsegmentet, säger Søren Andersen.

Gå tomma ytor

Efter att Wagner har öppnat återstår det bara två tomma lokaler i Mitticity.

– Det är lokalen där leksaksbutiken Lekexstra låg och gamla Via Appia. Det pågår diskussioner om båda ytorna, men inget är klart, säger Ann-Sophie Redfern.

 ”Det blir väldigt spännande att få in Wagner hos oss i Mitticity”, säger centerchefen Ann-Sophie Redfern.
”Det blir väldigt spännande att få in Wagner hos oss i Mitticity”, säger centerchefen Ann-Sophie Redfern. Foto: Christer Wik

Artikeltaggar

Ann-Sophie RedfernHandelMitticityTingvallastadenWagner

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.