Lindbäck kör vidare: ”Längtar redan till nästa år”

Publicerad:
Antonio Lindbäck och Valsarnas ordförande Marie Lind skriver kontrakt. Foto: Olle Persson

Valsarna har redan klart med en viktig pusselbit för nästa år.

Antonio Lindbäck fortsätter i laget och följde upp kontraktsskrivandet med att köra fullt i avgörande finalen.

Lindbäck om valet av Valsarna och stödet efter rattfyllan: ”Aldrig mått så bra”

Precis före start av torsdagskvällens avgörande final i Hagfors meddelade Valsarna att den största förarprofilen föreningen haft sedan Tony Rickardssons dagar kör vidare nästa säsong.

Antonio Lindbäck tackade med att bjuda på en uppvisning och vinna alla sina heat och plocka 15 poäng. Första gången den här säsongen han lyckades med den bedriften.

– Helt underbart. Skönt att vi kunde knyta ihop säcken och vinna det här guldet, säger han.

Att ha klart nytt ettårskontrakt med Antonio Lindbäck betyder mycket.

– Se bara vad det gjort med publiken. Det är sjuka siffror vi haft sedan han kom, säger Marie Lind.

Lindbäcks rutin är viktig för hela laget.

– Han är som en liten läromästare och är mån om sina lagkamrater. Han har stor pondus och det är stor fokus runt honom.

– Det var inget svårt val. Jag trivs hur bra som helst i den här klubben. Det är underbara människor och fansen är helt suveräna. Jag längtar redan till nästa år, säger Lindbäck.

Den 37-årige Brasilienfödde dalmasen är en världsstjärna, med 13 VM-säsonger, två guld i lag-VM och tre segrar i VM-serien samt ett SM-guld med Masarna 2020 på meritlistan. Men den sensationella värvningen, som blev officiell den 23 juni, var också kontroversiell. Lindbäck har fyra rattfyllor i bagaget, den senaste i januari i år.

Han stoppades i landslaget, men fick fortsatt förtroende i Masarna i elitserien och polska Start Gniezno.

– Jag är fruktansvärt tacksam över alla fans, klubbar och sponsorer som hjälpt mig upp på fötterna och gett mig styrka att fortsätta. Så bra som jag mår nu har jag aldrig mått förut, sade Lindbäck.

– Vi tog hit honom trots allt som var runt honom. Han stortrivs i Hagfors, med banan och oss. Det var han själv som tog upp att han ville vara kvar, säger Marie Lind.

Lindbäck hade uppvisning i finalen och körde hem 15 poäng.
Lindbäck hade uppvisning i finalen och körde hem 15 poäng. Foto: Olle Persson

I Valsarna, dit Lindbäck kom i en paketlösning med 19-årige talangen Philip Hellström-Bängs, har han gjort succé. Han blev snabbt en ledare både på och utanför banan och har hjälpt till att lyfta hela laget, från en prekär placering i allsvenska tabellen till totalt guldläge.

Direkt i debuten hemma mot Griparna den 6 juli blev det seger, den första på fyra matcher, inför årets allsvenska rekordpublik på 1 553 personer.

Såväl Masarna som polska Start Gniezno missade slutspel, men Antonio Lindbäck är ändå mästare den här säsongen – i Frankrike med MC Marmande.

Lindbäck och Hellström-Bängs har avslutat sitt samarbete. Även den sistnämnde har tillfört mycket.

– Han är grym, vilka omkörningar.

Ska ni försöka behålla honom också?

– Jag vill behålla allihopa. Men nu sägs det att taksnittet ska tillbaka i allsvenskan nästa år. Då blir det riktigt kärvt. Men det är bara spekulationer, säger Lind.

Hur det blir kommer snart att klarna.

– Vi skulle haft möte om det här i måndags, men då var grenchefen för Svemo upptagen, så nästa vecka ska vi börja prata om 2023.

Om Valsarna går upp i elitserien, kör du ändå?

– Det får vi ta en diskussion då, säger Antonio Lindbäck.

Artikeltaggar

Antonio LindbäckSpeedwayValsarna

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare