Hoppa till huvudinnehållet

Kulturnatten i Karlstad firar 20 år – med festtema och tjuvtitt på musikaler

Publicerad:
Musikalen Café Berlin om kvinnorna Aimee och Jaguar närmar sig premiär. Gustaf Bohlin, Anett Refseth, Dan Enwall och Karl Runqvist är kvartetten bakom satsningen och ger på fredag en chans till försmak.
Musikalen Café Berlin om kvinnorna Aimee och Jaguar närmar sig premiär. Gustaf Bohlin, Anett Refseth, Dan Enwall och Karl Runqvist är kvartetten bakom satsningen och ger på fredag en chans till försmak. Foto: Lena Richardson

Musikalscenen i Karlstad är stekhet i höst, med en världspremiär och en Sverigepremiär. När Karlstad firar Kulturnatt på fredag, den 16 september, ges chansen till en tjuvtitt på båda.

På programmet ryms också tv-spel, dans och psykologisk skräckfilm – med mera.

När fredagen börjar skymma, ljusnar det för kulturen. Den 16 september är det äntligen dags för en riktig Kulturnatt i Karlstad. Efter två pandemipräglade år har årets upplaga fått temat kulturfest och arrangörerna uttrycker en längtan efter både fest och folkvimmel. Fest-temat är passande också med tanke på att 2022 är året då Kulturnatten firar 20 år.

Programmet pågår på en mängd olika platser i Karlstad från 17.00 till 24.00 och bredden är stor.

Musikaltitt – före premiär

Till exempel ges chansen att tjuvkika på två kommande musikalpremiärer:

På Tempelriddaren bjuds smakprov på Café Berlin - musikalen om Aimée och Jaguar. Den har världspremiär den 15 oktober, men redan nu visas delar av den för nyfikna kulturnattsgäster.

Wermland opera bjuder in till en öppen repetition. Där är det Broadwaysuccén Titanic the Musical som det arbetas för fullt med, inför Sverigepremiären den 29 september.

Jonas Nydesjö, dirigent, och Niklas Riesbeck, regissör, öppnar en Titanic-repetition för publik under Kulturnatten.
Jonas Nydesjö, dirigent, och Niklas Riesbeck, regissör, öppnar en Titanic-repetition för publik under Kulturnatten. Foto: Eva Häggdahl

Natt på museet

Ett axplock från kulturnattsprogrammet i övrigt:

Värmlands museum har extraöppet till 22 och lockar bland annat med en ficklampsvisning av utställningen Insyn och Utblick.

I Bibliotekshuset bjuds det på alltifrån afghanska folkloresånger med flöjt och visning av kommunarkivet till dans och psykologiska skräckfilmen Climax.

I kvarteret Almen arrangeras en musik- och poesikväll med många gästspel på Kleynes antikvariat i samverkan med Värmlands författarsällskap.

Till Museiparken kommer såväl clowner som eldshow och där ges också chans att spela tv-spel under bar himmel med Karlstad spelkulturförening.

Hela programmet finns på kommunens hemsida.

Artikeltaggar

AlmenparkenBibliotekshusetKarlstadKulturnattenMuseiparkenMusikalerNöje/KulturTempelriddarenVärmlands museum

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.