Hoppa till huvudinnehållet

Islossning när BIK Karlskoga krossade SSK i genrepet

Publicerad:
Markus Modigs och BIK Karlskoga vann sin sista träningsmatch komfortabelt.
Markus Modigs och BIK Karlskoga vann sin sista träningsmatch komfortabelt. Foto: Kajsa Juslin

BIK behövde inte bekymra sig för något målskytte när man mötte Södertälje under torsdagen. Laget vann försäsongens sista träningsmatch med 6–1 (2–0, 3–1, 1–0).

BIK Karlskoga inledde matchen piggt och öppnade målskyttet i den fjärde minuten genom Max Wennlund, assisterad av Henrik Larsson och Åke Stakkestad.

BIK ökade sedan på till 2–0 i den tionde minuten efter en felpassning av SSK-back, som skickade pucken rakt till en helt fri Edwin Lindström i slottet.

Lindström avslutade och returen gick ut till Sebastian Collberg som kunde lägg in den i öppet mål.

SSK var inte helt ofarligt i den första perioden. Men när man var uppe och anföll spelade BIK uppoffrande. Målvakten för dagen, Marcus Hellgren-Smed, höll även tätt och gjorde flera fina räddningar.

BIK vann skotten i den första perioden med 16–9.

Powerplay

I den andra perioden fick Södertälje ett tidigt powerplay och skapade lite tryck. BIK-försvaret och Hellgren-Smed fortsatte dock hålla tätt.

Med 11.53 kvar av den andra perioden utökade BIK ledningen till 3–0, efter ett backskott av Henrik Larsson som Åke Stakkestad slog in returen på.

Perioden präglades av en del utvisningar och BIK fick utdelning två gånger till i den andra perioden.

Först genom Albin Eriksson, assisterad av Gustav Willman-Borvik och Åke Stakkestad, och sedan genom Henrik ”Kingen” Larsson, som sköt ett nytt backskott och fick in femman. Åke Stakkestad stod för assisten.

Södertälje reducerade med 37 sekunder kvar av den andra perioden.

Fick försvara

I den tredje perioden fick BIK spela boxplay två gånger. Vid det andra tillfället fick man spela tre mot fem i en halvminut efter att Gustav Willman-Borvik blivit utvisad för hög klubba.

BIK, och inte minst Marcus Hellgren-Smed, försvarade sig återigen övertygande och klarade av det numerära underläget. Närmast kom SSK när man hade ett skott som gick stolpe-stolpe ut.

Med sju minuter kvar av matchen blev det lite grinigt och Södertäljes Johan Ivarsson och BIK:s Sebastian Collberg visades ut. Ivarsson fem minuter för fighting och Collberg två minuter för roughing.

När Sebastian Collberg suttit av sin utvisning höll han sig framme i det efterföljande powerplayet och satte sitt andra mål och 6–1, vilket även blev slutresultatet.

BIK fick en hel del positiva svar både gällande målskyttet och spelet i ”special teams” inför seriepremiären, som spelas på fredag nästa vecka borta mot Björklöven.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagHenrik LarssonIshockeyKarlskogaNobelhallenSebastian Collberg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.