Hoppa till huvudinnehållet

Alla värmlänningar vidare i Idol: Lyckliga tårar för Ida efter glädjebeskedet

Publicerad:

Alla de tre värmländska deltagarna i "Idol" klarade sig vidare till nästa veckas kvalvecka. För Anton Älvstrand var det länge ovisst, för Ida Hallquist och Luka Nemorin kom beskedet desto snabbare.

När Anton Älvstrand sjöng duett under torsdagens "Sista steget" var han dödskär i fem minuter. Det höll faktiskt på att stjälpa hans drömmar om en fortsättning i "Idol".

– Jag blev alldeles för kär! Vi glömde bort oss lite, erkänner Anton Älvstrand som nu med distans till händelsen kan skratta åt det hela.

– Det blev väldigt tomt i huvudet när jag stod där på scenen. Jag glömde delar av texten. Efter vår duett gick jag och bokade en tågbiljett hem. Jag var väldigt säker på att det var kört, kunde inte alls se hur jag skulle kunna gå vidare.

Anton Älvstrand bokade en tågbiljett hem efter framträdandet i ”Sista steget”.
Anton Älvstrand bokade en tågbiljett hem efter framträdandet i ”Sista steget”. Foto: TV4

Hans duettpartner fick packa väskan hem, men Anton fick trots allt fortsätta "Idol"-äventyret.

– Juryn lekte med mina känslor och nerver och drog ut på beskedet. Först sa de att jag inte hade gått vidare, sedan ångrade de sig! Jag förstår inte än i dag att jag gått vidare, men nu måste jag sluta drömma och fokusera på att göra mitt bästa. Nu vill jag visa juryn att de valde rätt.

Luka Nemorin är vidare i tävlingen.
Luka Nemorin är vidare i tävlingen. Foto: TV4

"Taggad som fan!”

För Luka Nemorin från Kristinehamn blev uppgiften att sjunga med ytterligare två deltagare.

– Det gick bra! Vi körde trestämmigt och visst svajade det lite. Men som helhet sett så funkade det. Jag var supernöjd.

Men trots det hade Luka en liknande inställning som Anton när han ställdes inför juryn.

– Jag var inställd på att få åka hem. Det var chockartat att höra att jag gått vidare, för det trodde jag verkligen inte. Men Katia (Mosally, en av jurymedlemmarna, reds anm) sa så fina ord, hon tyckte att jag hade varit anonym tidigare men att jag klev fram nu och visade vem jag är. Nu blir det live i Kungsträdgården med mycket folk. Taggad som fan!

Ida Hallquist får beskedet från juryn.
Ida Hallquist får beskedet från juryn. Foto: TV4

"Ville verkligen inte gråta"

Med tårar i ögonen fick Ida Hallquist beskedet från juryn att hon tagit sig till nästa moment i "Idol".

– Jag ville verkligen inte gråta! Men nu blev det så. Och jag har redan gråtit sjuttioelva gånger i programmet redan så det spelar väl ingen roll.

Hon berättar hur hon lurades av juryn.

– Efter duetten pratade jag med mamma i telefon. Jag var helt dränerad på känslor och grät. Då råkade juryn sitta i rummet bredvid och Bagge kom ut och kramade mig och sa en massa fina saker. Sedan gjorde Kronlund samma sak. Då tänkte jag att de sa farväl till mig! Att de gillade mig som person, men att min sång inte räcker till. Jag är en tvivlare.

Mammas stöttande ord gav ny kraft.

– Det var så härligt att höra att jag gått vidare. I allt det här finns det mycket känslor, så mycket press och nerver. När det släpper så kommer det ut i tårar för mig. Det är så jag funkar. Det är glädje i tårarna.

Kvalveckan drar igång på måndag med direktsändningar från Kungsträdgården i Stockholm. Kvalfinalen avgörs på fredag då ska antalet deltagare vara nere i elva stycken.

Idol-Anton: ”Jag har charm och dialekt”

Artikeltaggar

Anders BaggeIda HallquistIdolKändisarKristinehamnLuka NemorinMusikNöje/KulturStockholmTVTV-serier

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.